48. FEST: Britanski glumac Džulijan Sends gost festivala

0
81

Ovogodišnji, 48. FEST, pod sloganom “Skupljači emocija”, održaće se od 28. februara do 8. marta.

48. FEST: Britanski glumac Džulijan Sends gost festivala
Džulijan Sends, Foto: FEST

Festival će posetiti i britanski glumac Džulijan Sends (Julian Sands). On igra u filmu “Obojena ptica” koji će biti prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa. Reč je o tročasovnom crno-belom filmu češkog autora Vaclava Mohula. U pitanju je ekranizacija prvog, autobiografskog romana Jiržija Kosinskog. Film je do sad dobio brojne pohvale kao vizuelno remek-delo u koje je utkan niz detalja iz istoimene knjige.

48. FEST: Performans “Muzički kritičar” osmislio Aleksej Igudesman

Film prati jevrejskog dečaka koji se bori za opstanak tokom Drugog svetskog rata, a koji biva najstrašnije zlostavljan. Uloga dečaka poverena je naturščiku Petru Kotlaru, a pored njega u filmu igraju i velika glumačka imena poput Harvija Kajtela; Stelana Skarsgarda; Udo Kira; kao i Džulijana Sendsa.

48. FEST: Film “Otac” Srdana Golubovića otvara festival

Džulijan Sends počeo je glumačku karijeru u filmovima “Oksford bluz” i “Polja smrti”. Tokom višedecenijske karijere pojavio se u mnogim značajnim ostvarenjima, među kojima su “Vorlok”; “Soba s pogledom”; “Vatel”; “Oušnovih 13”; “Napuštajući Las Vegas”…

48. FEST: Gost festivala Kosta Gavras koji predstavlja novi film

Avgusta 2011. godine zaigrao je u predstavi “Proslava” Harolda Pintera, koju je režirao Džon Malkovič, ovogodišnji laureat nagrade “Beogradski pobednik” za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Malkoviča ćemo takođe imati prilike da vidimo na ovogodišnjem FEST-u i to tokom ceremonije zatvaranja.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde