Nišville 2020: Džulijan Marli, sin Boba Marlija, zatvara festival

0
55

Jedan od planetarno najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika reggae muzike dolazi u Niš.

Nišville 2020: Džulijan Marli, sin Boba Marlija, zatvara festival

Džulijan Marli (Julian Marley) gostovaće prvi put u Srbiji. On će nastupiti u nedelju, 16. avgusta, na zatvaranju ovogodišnjeg Nišville festivala.
Džulijan Marli rođen je 1975. u Londonu. Kao jedan od sinova i naslednika rodonačelnika reggae muzike, Boba Marlija, od ranog detinjstva krenuo je stopama svog slavnog oca. Kroz rastafarijansku muziku i filozofiju već više od 30 godina uspešno prezentira dobro poznatu i priznatu sublimaciju života i duhovnosti.

Nišville 2020: Miloš Krstić dobitnik nagrade za životno delo

Džulijan je proveo svoje detinjstvo na relaciji Engleska-Jamajka. Muzikalan od najranijih godina, naučio je da pored sjajne vokalne izvedbe svira i klavijature, bubnjeve, bas i gitaru. Zajedno sa svojom braćom Zigijem i Stefanom uključio se u producentsku kompaniju “Ghetto Youth International” 1989. Mnoge njegove prve kvalitetne kompozicije nastale su u opuštenoj atmosferi porodičnog studija “The Lions Den” u Majamiju (Florida – USA).

Nakon višegodišnjeg rada u studiju, Džulijan Marli je objavio svoj prvi solo album “Lion in the Morning” 1996. i krenuo na svetsku turneju. Posle toga sledi turneja sa bratom Demijanom na Lollapalooza festivalu 1997. Njegov drugi album “A Time and Place” izašao je 2003.

Nišville 2020: Stižu “Vocal Sampling” i Charlie Hunter & Lucy Woodward

Godine 2008. vlada Jamajke je pozvala Džulijana i njegov “Uprising Band” da predstavljaju zemlju i nastupe na Olimpijskim igrama u Kini.
Njegov treći album “Awake” (2009) je nominovan za prestižnu Gremi nagradu u kategoriji najboljeg reggae albuma. Džulijan je 2011. učestvovao na Mawazine festivalu koji se održavao u Rabatu u Maroku. U januaru 2013. nastupao je u Daki u Bangladešu, a u avgustu 2013. na Fêtes de Genève festivalu u Ženevi, u Švajcarskoj.
Džulijan Marli je poslednjih 25 godina maltene neprekidno na svetskoj turneji.

Trenutno je aktuelan njegov četvrti album “As I Am” objavljen pre godinu dana. Bio je nominovan za Gremi nagradu u kategoriji najboljih reggae albuma. Izdanje su zajedno producirali Demijan, Stefan i Džulijan Marli.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde