Džonatan Barton, inženjer zvuka benda “The Prodigy”, drži radionicu u Beogradu

0
126

Kako izgleda kompletan proces u realizaciji jednog koncerta, od priprema, uključujući tonsku probu, preko problema koji se dešavaju na lokacijama, kao i koja je u današnjoj koncertnoj produkciji i biznisu uloga live audio inženjera, glavne su teme Bartonovog masterclassa.

Džonatan Barton
Džonatan Barton, Foto: Promo

Džonatan Barton je inženjer zvuka benda “The Prodigy” od 2004. On će u Beogradu održati trodnevnu radionicu “Live Sound Masterclass”, od 23. do 25. januara od 9 do 17h. Kapacitet radionice je ograničen na 20 polaznika, a cena je 250 evra.

„Sea Star“ festival zatresao Umag

Ovaj slavni inženjer zvuka će polaznicima govoriti i o razumevanju potreba umetnika i izvođača. Tu su još brojne teme: pravilan izbor mikrofona i opreme; očekivani problemi na terenu; rajder liste; kako komunicirati sa promoterima i koncertnim dvoranama; izbor sistema ozvučenja; najčešći tehnički problem…

„Poslednji posao“: Brodi, Banderas i Malkovič u filmu koji je producirao Miloš Đukelić

The Prodigy, Exit 2016/ Foto: Exit
“The Prodigy” na Exitu 2016, Foto: Exit

Turneja “Invaders Must Die” grupe “The Prodigy”, koja je trajala pet godina u 30 zemalja sveta, svojevrsna je pokazna vežba za savršen zvuk. Snimak koncerta iz Milton Keynes Bowl, čiji je Barton inženjer zvuka bio, dobio je UK Music Video nagradu. U svojoj karijeri sa bendom je radio sve, od malih klupskih koncerata do festivala od 500.000 ljudi. Radio je i sa brojnim drugim proslavljenim izvođačima, među kojima su “Radiohead”, “Suede”, Bjork, “The Cranberries”, “Pulp”, “Big Audio Dynamite”, Brajan Feri… Stalni je saradnik “Sound on Sound” magazina.

Kreativno, zabavno, besplatno: Đaci, prijavite se na „Narodne bajke – lutkarsko-dramske radionice“

Informacije o ovoj jedinstvenoj prilici za domaće majstore zvuka mogu se pronaći na stranici SAE Institute Belgrade.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde