Džez za DŽ: Vladimir Tubić Kvintet 22. septembra

0
40

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata “Džez za DŽ”.

Džez za DŽ: Vladimir Tubić Kvintet 22. septembraJednom nedeljno, u redovnom terminu matinea, subotom od 13h, posetioci imaju priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima. A 22. septembra na Zidiću kod Doma omladine Beograda, odnosno na Platou Milana Mladenovića, koncert će održati Vladiir Tubić Kvintet.

Bez granica: 34. Beogradski džez festival od 25. do 29. oktobra

Vladimir Tubić je talentovani gitarista iz Banjaluke. u subotu će biti prilika da beogradsku publiku upozna sa njegovim radom i prvim instrumentalnim albumom “Half Step Up”. Tubić je rođen 1992. i prvo gitarsko takmičenje osvojio je već sa 16 godina. Onda je usledilo usavršavanje protkano putovanjima i istraživanjem muzike u nekim od najprestižnijih institucija za muzičku edukaciju. Učestvovao je u brojnim profesionalnim radionicama, internacionalnim projekatima, gostovao je na albumima drugih muzičara. Pohađao je edukativne programe na prestižnom Musician’s Institute u Los Anđelesu i u Subotici, kao i studije džez gitare u Beču, u klasi prof. Kristijana Havela.

Ovacijama završen 34. Valjevski džez festival

Džez za DŽ: Vladimir Tubić Kvintet 22. septembra

Pokazavši veliku zrelost u zvuku, Vladimir je privukao mnogo pažnje muzičke zajednice, posebno u online svetu, sa redovnim podcastovima, besplatnim časovima i sadržajima na svojoj Facebook i YouTube stranici koje su pune kreativnih primera njegovog unikatnog pristupa improvizaciji u prepoznatljivom džez-fank-bibap stilu. Imao je priliku da svira sa legendarnim bubnjarem Dave Wecklom. A, i sa mnogim muzičarima iz SAD na “Made in New York” festivalu u Crnoj Gori.

Šesta sezona koncerata „Džez za Dž“ u Domu omladine tokom septembra

“Half Step Up” je gitariski instrumentalni album snimnjen u postavi kvarteta. Na njemu je devet originalnih kompozicija sa sofisticiranim aranžmana baziranih na fjužn i smooth džezu, latin i funk nasleđu. Produkciju albuma potpisao je Miroslav Tovirac. Izdanje je dobilo veoma pozitivne kritike stručne javnosti i publike. Prva promocija albuma održana je početkom godine u klubu “Soul Society”. Tada su kao specijalni gosti nastupili Vasil Hadžimanov, Miroslav Tovirac i drugi istaknuti džez muzičari.

Na koncertu u Domu omladine Vladimir Tubić Kvintet nastupa u postavi: Vladimir Tubić – električna gitara; Max Kochetov – saksofon; Stevan Milijanović – klavir; Aleksa Milijanović – bubnjevi; i Branko Vučetin – bas gitara. U slučaju loših vremenskih uslova, nastup će biti u Domu omladine Beograda.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde