“Dvestadvojka” pola veka proslavlja besplatnim koncertom u Štark areni

0
85

Radio Beograd 202 je najmlađi član porodice Radio Beograda, radijskog dela današnjeg javnog medijskog servisa Radio-televizije Srbije. Tako mlad program, a već slavi 50. rođendan!

"Dvestadvojka" pola veka proslavlja besplatnim koncertom u Štark areni

Kultna “Dvestadvojka” će tim povodom organizovati besplatni koncert 26. juna u Štark areni. Na njemu će nastupiti brojni izvođači: “YU grupa”; “Van Gog”; “Neverne bebe”; Neno Belan i njegovi “Fiumensi”; Dejan Cukić i “Spori ritam bend”; “Artan Lili”; “Zemlja gruva”…

Glavna i odgovorna urednica “Dvestadvojke” Milica Kuburović kaže da je zbog velikog jubileja odlučeno da se napravi veliki koncert. U Štark areni će biti pozvani prijatelji radija, koji su uz njega rasli, mnogi i prvi put nastupili… Ona je najavila i jednog posebnog izvođača, koji je za sada – gost iznenađenja.

Poezija uživo: Pesnik i esejista Čarls Simić u septembru u Beogradu

Koncert će biti održan 26. juna, dan pred rođendan Radio Beograda 202 i ulaz je besplatan. Svi koji žele da dođu moraće da imaju kartu, koju mogu da preuzmu na biletarnici Štark arene i na portirnici radija (Hilandarska 2).

"Dvestadvojka" pola veka proslavlja besplatnim koncertom u Štark areni

– Dvestadvojka je tokom čitavog svog postojanja oduvek gajila poseban odnos sa slušaocima. Taj odnos traje 24 časa dnevno, što preko klasičnog, fiksnog telefona, što preko SMS poruka, što preko društvenih mreža. Takođe nam i dolaze u posetu – rekla je Milica Kuburović, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Prema njenim rečima, Radio Beograd 202 bila je i prva institucija koja je u staroj Jugoslaviji organizovala slobodne izbore i to za hit nedelje, gde su slušaoci direktno učestvovali u izboru.

Najstariji elektronski medij na Balkanu: 94. rođendan Radio Beograda

Radio Beograd 202 je počeo program da emituje 27. juna 1969. godine. “Dvestadvojka” već pola veka pomera granice uobičajenog i tradicinalnog radija. To je prvi radio u regionu koji je organizovao koncerte uživo. Pet decenija se na ovom radiju sluša najbolja domaća i svetska rok i pop muzika. Posebnu pažnju posvećuje domaćoj muzici i podršci kvalitetnim novim izvođačima. Početak karijere mnogih velikih regionalnih i srpskih zvezda vezan je upravo za “Dvestadvojku” koja im stalno pruža podršku. Zato ne čudi što na rođendanski koncert Radio Beograda 202 dolaze neki od naših najvećih izvođača i neki koji su na putu da to postanu.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde