Bojana Vunturišević objavila dva spota za pesmu “Noćni program”

0
245

Šest meseci nakon objavljivanja albuma “Daljine”, pesma “Noćni program” Bojane Vunturišević doživela je svoje ponovno rođenje, kako ističe njena interpretatorka i kompozitorka, i to kroz dva spota.

daljine bojana vunturišević Noćni programSpotove za numeru “Noćni program” su realizovale dve različite ekipe filmskih umetnika. Ali, na čelu obe bio je Ivan Stojiljković. On je na jednom videu rediteljsku palicu delio sa svetski nagrađivanom koreografkinjom Stašom Stanković, a na drugom sa direktorom fotografije Aleksandrom Košutićem.

Spot za „Vetar u kosi“ Bojane Vunturišević – da isprati leto i dočeka jesen

– Prvi spot je eteričan i senzualan, a drugi nežan i izazovan. Prvi sa ženama, drugi o ženama, a možda je i obrnuto. Prvi je nastajao nedeljama, drugi mesecima. Oba su se dugo razvijala pred nama. Prvi je nastavak, drugi je produžetak svega onoga što ova pesma čini dok je slušaš. “Noćni program” je muzika za šetnju, za ljubav, za vođenje nekog u šetnju, vođenje nekog u ljubav. Izazov i izazivanje, ubrzani korak i gubljenje u svojim namerama. Možda je svega previše i u prvom i drugom. Možda! Prvi spot je za sve, drugi za svakoga, treći… e, taj je samo vaš. Ako imate od koga da tražite lepši zalazak sunca, onda svakako postoji i ta treća slika i četvrta i peta… slika ove pesme. Ali, ipak, ovo je pesma koja se sluša zatvorenih očiju, spotovi su tu samo da bi se što više ljudi uključilo u “Noćni program”, u onaj program koji krene kada si sam sa nekim koga nemaš – objašnjava Stojiljković.

Veče puno umetnosti otvorilo Gradić fest

Na realizaciji oba videa radili su timovi izuzetnih filmskih i televizijskih profesionalaca. Veliko otkriće ovih snimanja su mladi studenti Fakulteta dramskih umetnosti, na čelu sa Milicom Cvetković. Ona je snimala video u kome se pojavljuju devojke iz plesnog kluba “Dance Factory”, sada već stalne članice Bojanine umetničke “posade”.

– “Noćni program” je prva pesma za koju sam muziku i aranžman napisala potpuno samostalno, na tekst Maše Seničić. Nastala na tada novom kupljenom ajpedu jedne februarske noći. Potpuno me je obuzela od trenutka kada je nastala, pa sve do danas, kada je moja omiljena pesma sa albuma “Daljine”. Ovu pesmu su muzički neverovatno obojili i obogatili moji najbliži prijatelji i saradnici – Jamal al Kiswani, koji je doneo maestralnu saksofonsku deonicu; i Ivan Mirković Bambi klavijaturama; kao i u producentskom segmentu – objašnjava Bojana.

daljine bojana vunturišević Noćni program

Grupa „Ničim izazvan“ dobitnik nagrade MTV Best Adria Act

– Svi me pitaju: zašto dva videa i zašto baš za tu pesmu. Nikada nisam umela da nađem pravi odgovor na ova dva pitanja, sve do trenutka premijere videa, kada je na Facebooku Katarina Mitić, muzikološkinja, napisala sledeće:”Gotovo da ne možeš da ostaneš imun na nešto što ima toliko jasnu ideju, koncept i pored svega je na našem jeziku i produkt je sjajne ekipe kreativaca”. Jedna pesma, dve slike, pa šta ko voli, neka izabere. Pošto “noćni program” nikad nije bio raznovrsniji – dodaje Bojana Vunturišević.

Album “Daljine” u izdanju Mascom Recordsa dostupan je na svim muzičkim digitalnim servisima (Deezer, You Tube, Spotify, Google Play, iTunes). A, fizičko izdanje je dostupno na svim prodajnim mestima Mascom Recordsa.

NOĆNI PROGRAM

Sutra od tebe tražim
Lepši zalazak Sunca
Pred vrelu noć
Kroz koju leti nam prošlost

Sutra mi šminku razmaži
Kada dođem ujutru
Ti mirišeš, na
Na sve što nikad nije došlo

Radio utišavam
Da li spavaš
Samo sa mnom
Vodi me
Od svega što poznajem
Ili podseti
Zašto ostajem

Vrela noć, uranjam
U vrelu noć, daj mi vazduha

Sutra od tebe tražim
Suton drugog grada
Zašto ne bežimo
U neki novi nemir

Brzo ću da sve zaboravim
Ujutru kad oči otvorim
Tu nas vidim
Kao prvi put

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde