Duo “Weird Fishes” objavio prvi singl na srpskom jeziku – “Ovde”

0
110

Muzika mladog i talentovanog dvojca do sada je bila mešavina elektronskog i akustičnog indie zvuka.

Duo "Weird Fishes" objavio prvi singl na srpskom jeziku - "Ovde"
“Weird Fishes”, Foto: Promo

Bend “Weird Fishes”, koji čine Katarina Vukoman i Peđa Todić, objavio je spot za numeru “Ovde”, koja je njihova prva pesma na srpsom jeziku. Beogradski duo je pre ovoga, publici predstavio singlove “Shades of You” i “Over and Out”.

Emotivno miniran: Đule kao šerif u novom spotu “Van Goga”

Tekst pesme “Ovde” govori o strahu, prihvatanju i pronalaženju mira, a napisao ga je Peđa Todić. On je zajedno sa Katarinom komponovao muziku, dok je aranžman nove numere uradio Pavle Popov.

U spotu je glavna protagonistkinja Tijana Šotić, koja modernim plesom prati emocije pesme. Pored nje, ekipu koja stoji iza ideje i realizacije videa čine članovi benda, te direktor fotografije Vanja Bejatović, montažerka Nada Kostić i kolorista Đurđina Tomić, dok su za audio produkciju bili zaduženi Srđan i Pavle Popov.

“Miligram” sa novim pevačem objavio numeru “Karotida”

Singl “Ovde” je i najava saradnje “Weird Fishes” sa novom izdavačkom kućom “Glitch Records”. Planiraju da naredne godine objave debitantski album.

Inače, Katarina i Peđa nazvali su svoj duo po pesmi njihovog omiljenog benda “Radiohead”. To je bio mali omaž u znak zahvalnosti Tomu Jorku i članovima ove britanske alternativne rok grupe, koja je spojila beogradski dvojac. Za nastupe dua “Weird Fishes” publika kaže da su istovremeno nežni, intimni i energični, a karakteriše ih i čistota zvuka, koji je obojen glasom i gitarskim melodijama.

OVDE

Bojim se da ćutim
Bojim se da znam
Gledam u tišinu
Čujem samo mrak
Pustinjom ja hladnom
Hodam unazad
Tražim novu senku
Tražim novi dan

Planina se sliva
Tone obala
U daljini grmi
Šapat vetrova
Lavina je blizu
Plima spokojna
Ovde je početak
Ovde je i kraj

Ovde vreme stoji
Ovde pripadam
Zauvek i nikada

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde