“Bijelo dugme” oborilo rekord posećenosti Dana piva u Zrenjaninu

0
307

Zrenjanin je sinoć bio epicentar dobre svirke i raspoloženja, jer je “Bijelo dugme” održalo spektakularan koncert na velikoj bini Trga slobode.

Dani piva Zrenjanin 2017, Bijelo dugme oborili rekord posećenosti
Alen, Brega i Tifa sjajno su zabavili prisutne

Goran Bregović je zajedno sa Alenom Islamovićem i Mladenom Vojičićem Tifom, više od dva sata zabavljao publiku kultnim hitovima “Dugmeta”. Orile su se gradom dobro znane pesme – od “Pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo”, preko “Napile se ulice”, “Doživeti stotu”, do antologijskih “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”, “Lipe cvatu”, “Te noći kad umrem, kad odem, kad me ne bude”, “Na zadnjem sedištu moga auta”.

Dani piva Zrenjanin 2017, Bijelo dugme oborili rekord posećenosti
Trg slobode bio je krcat posetiocima, oboren je rekord posećenosti

Vidno raspoložen, Brega je zamolio Zrenjanince da pamte ovaj koncert kao “veče kada smo lepo pevali i dobro se zabavljali”. Hitove “Dugmeta” uglas su pevale sve generacije. Ipak, najveća euforija nastala je tokom izvođenja dva bisa – “Hajdemo u planine” i “Đurđevdan”, koje su otpevali u unplugged verziji, kao i “Ima neka tajna veza” i “Ružica si bila”.

Brega okupio svetske izvođače na novom albumu

Atomsko sklonište Dani piva Zrenjanin 2017
“Atomsko sklonište” pevalo je rok hitove uglas sa publikom na Žitnom trgu

Na drugoj strani grada, boje Žitnog trga hrabro je branilo “Atomsko sklonište”, koje je odličnim koncertom oduševilo mahom rokersku publiku. “Pakleni vozači”, “Pomorac sam majko”, “Ne cvikaj generacijo”, “Na palubi jada”… i epohalna “Treba imat dušu” koje je briljantno otpevao i odsvirao Bruno Langer, samo su pojačali jugonostalgiju u prvoj noći septembara.

Alen Islamović proslavio jubilarni 60. rođendan

Za vikend, posetioce 32. Dana piva očekuju koncerti “Van Goga”, Nikole i Marinka Rokvića, “Goblina” i “Kala”.

PR / Foto: Dani piva

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde