Superstar TV i RTS: Od oktobra serija “Dug moru” u režiji Gorana Gajića

0
703

Već dugo se priča o ovoj igranoj seriji, koja će zasigurno obeležiti jesen pred malim ekranima. Pilot epizoda serije prikazana je na ovogodišnjem Festu.

serija DUG MORU

Početkom oktobra, premijerno nedeljom (21h) na Superstar TV kanalu, a repriza ponedeljkom (20h) na Prvom programu RTS-a, prikazivće se nova serija “Dug moru”. Dramska saga sa elementima trilera i mitskih elemenata, zapravo predstavlja toplu ljudsku priču o porodici, žrtvi i beskrajnoj ljubavi. U seriji se mešaju sadašnjost i prošlost, prisutni i nestali, emocije i sećanja, koristeći paranormalne i nadrealne elemente. Mistična linija prepliće se sa ljudskom dramom junaka i njihovim povezanim sudbinama, koji će u potrazi za ljubavlju i odgovorima morati prvo da se suoče sa sobom. Nesvakidašnju priču o legendama i “nemilim mjestima” Boke Kotorske predstavlja mit da svake godine u moru završi sedam ljudi, jer je more početak i kraj svega.

Superstar TV najavila serije “Dug moru”, “Rokopisac”, “Državni službenik 2″…

Na samom ulazu u Boku Kotorsku, nalazi se Fortica, tvrđava koja je nekada bila carina ili karantin, kad su drevni brodovi uplovljavali u zaliv. U Fortici se najčešće carinila so. Njen geografski položaj bio je značajan devedesetih godina XX veka, a zli jezici kažu da se glavni junak priče, Periša, tako i obogatio. On je vlasnik ugostiteljskog objekta burne prošlosti, koji živi u primorskom selu, u Crnoj Gori. Perišina žena Svetlana nestala je pod nerazjašnjenim okolnostima, zato on sam odgaja ćerku Olgu, koja pokušava da pronađe majku. Olga je zaljubljena u Rnja, momka koji je seosko kopile. Periša se protivi toj vezi, terajući ćerku da se vrati na studije u Beograd. Stvar se komplikuje iznenadnim dolaskom Milutina koji zahteva da mu Periša vrati dug pre roka. A Milutin je, to celo selo zna, zver – u mladosti je trajno obogaljio Popovog sina Zeja. Uznemireni Periša pokušava uz pomoć sestre Mariške da reši problem i bezbednost ćerke. Kada joj tajanstveni stranac Đorđe donese drvenu kutijicu koja je pripadala njenoj majci, Olga odlazi za Beograd da otkrije porodičnu tajnu.

Snima se: “Švindleri” – TV serija po scenariju Đorđa Milosavljevića

– Pratimo porodične, roditeljske, ljubavne, prijateljske i druge odnose, kroz preplitanje sadašnjosti i prošlosti. Otkrivamo o junacima i ono što ni oni o sebi nisu znali… Da li je istinita legenda o moru koje uzima žrtve? Da li su za sva dešavanja kriva dva kamena sa znakom slovenskog boga Svaroga ili se razlozi nalaze među ljudima koji čuvaju svoje mračne tajne? Mistična linija prepliće se sa ljudskom dramom naših junaka, koji će u potrazi za ljubavlju i odgovorima morati prvo da se suoče sa sobom. Svako ima svoje “nemilo mjesto”… koje je tvoje? – najavljuje Superstar TV novu seriju.

Predstavljamo trejler za film “Vojna akademija 5”

“Dug moru” je režirao Goran Gajić, a scenario su pisali Stevan Koprivica i Hajdana Baletić. Producent serije je Bojana Maljević (idejni tvorac serije) zajedno sa kompanijom Telekom Srbija. Okupljena je ekipa vrhunskih profesionalaca i izuzetnih glumaca koju čine Dragan Mićanović; Nada Šargin; Vesna Trivalić; Bojana Maljević; Sergej Trifunović; Bojan Dimitrijević; Leon Lučev; Ana Lečić; Vule Marković; Branimir Popović; Pavle Popović; Miodrag Krstović; Mišo Obradović; Mina Sovtić; Stela Ćetković i mnogi drugi.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde