Bend “Dubioza kolektiv” pesmom “Take my Job Away” najavio album

0
45

Popularna grupa ima novi spot, a u njemu “prvog domaćeg estradnog robota”.

Bend "Dubioza kolektiv" pesmom "Take my Job Away" najavio album

“Take My Job Away” je nova pesma benda “Dubioza kolektiv”. Spot za ovu numeru premijerno je prikazan na njihovom YouTube kanalu. U spotu i pesmi se u ulozi gostujućeg vokala pojavljuje robot Robby Megabyte – humanoidni estradni asistent, prvo napredno domaće rešenje iz oblasti estradne robotike. Video je režirao Salem Kapić-Kantardžić u produkciji agencije “Fabrika”.

“Cross The Line” – “Dubioza kolektiv” i Manu Chao ponovna saradnja

Pesma “Take my Job Away” govori o problemima nedostatka radne snage u našim krajevima izazvane nekontrolisanim migracijama ka Zapadu, mogućim izlazima iz krize pomoću robotike, automatizacije i veštačke intelegencije, ali i opasnostima i zamkama takvih tehnoloških rešenja.

Bend "Dubioza kolektiv" pesmom "Take my Job Away" najavio album

– Zbog hroničnog nedostatka estradnih umetnika izazvanog masovnim odlivom mozgova na bauštele u zemljama zapadne Evrope, bili smo prinuđeni da prilikom traženja novih muzičara u “Dubiozi kolektiv” posegnemo za novim tehnologijama. Spojem naprednih rešenja iz oblasti robotike i veštačke intelegencije, kreirali smo robota pomoću kog ćemo pokušati da nadomestimo nedostajuću estradnu radnu snagu – kažu članovi “Dubioze”.

6. Nektar OK Fest: Druge večeri publika horski pevala hitove “Dubioze” i Eda Maajke

– Poslednjih nekoliko meseci intenzivno radimo na novim pesmama sa humanoidnim robotskim asistentom. On je razvijen u Francuskoj, a sastavljen u BiH, uz pomoć dva poslednja studenta elektrotehnike koji nisu emigrirali. Robby poseduje sve potrebne EU certifikate. Prošao je i rigorozne sigurnosne provere Državne agencije za napredne tehnologije pri Ministarstvu za civilne poslove Veća ministara BiH. Za sada smo jako zadovoljni rezultatima i planiramo da ga u budućnosti angažujemo kao punopravnog člana benda. Cilj nam je da vremenom sve članove benda zamenimo robotima, a da Bosnu i Hercegovinu pozicioniramo kao svetskog lidera u oblasti estradne robotike – ironično su rekli iz “Dubioza kolekitva”.

Bend "Dubioza kolektiv" pesmom "Take my Job Away" najavio album
DUBIOZA KOLEKTIV: Muzika danas mora biti jedan klik udaljena od konzumenta

Da li će robotizacija i veštačka inteligencija zauvek promeniti domaću estradnu scenu? Videćemo…
“Dubioza kolektiv” numerom “Take my job away” najavio je deveti studijski album – #fakenews. Od danas je dostupno publici na svim digitalnim platformama. A, kao CD izdanje u prodaji će se naći početkom februara (Menart). Album, kao što je bio slučaj i sa prethodnim albumima benda “Dubioza kolektiv”, može se besplatno preuzeti na web stranici grupi www.dubioza.org

“Letu štuke” i “Dubioza kolektiv” snimili zajedničku pesmu “Zemlja gori”

Pesme su na engleskom, španskom i francuskom jeziku. Kako su članovi grupe otkrili, zbog skromnog poznavanja stranih jezika tekstovi su uglavnom napisani uz pomoć Google Translate prevodioca.

Na albumu osim robota Robbya, učestvuje impresivna lista gostujućih umetnika – Manu Chao; Earl Sixteen iz kultnog britanskog benda “Dreadzone”; Tom Feterman iz francuskog “Soviet Suprema”; meksički bend “Los de Abajo”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde