Grupa “Dubioza kolektiv” objavila album “Pjesmice za djecu i odrasle”

0
209

Posle četiri godine bend je obradovao svoje obožavaoce novim diskografskim izdanjem.

Pjesmice za djecu i odrasle Dubioza kolektiv “Pjesmice za djecu i odrasle” naziv je albuma koji ima devet pesama. Već je sa singlovima “Himna generacije” i “Treba mi zraka”, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obe numere osvojile su slušaoce velikom brzinom, a pregledi na kanalu YouTube broje milione.

„Film za djecu i odrasle“: Dokumentarac o bendu „Dubioza kolektiv“, premijera u Sarajevu

Uz još sedam novih pesama, zaokružuje se priča koju je “Dubioza kolektiv” želela da ispriča novim izdanjem. A, albumom “Pjesmice za djecu i odrasle”, moglo bi se reći da “Dubioza” nastavlja sa onim gde je predhodno izdanje “Apsurdistan” stao.

„Dubioza kolektiv“ u pesmi „Pionirska“ poručuju: „Pošaljimo mlade u dijasporu da rade“

dubioza kolektiv Sofia
Foto: Facebook / Dubioza kolektiv

– Ovaj album uradili smo sa lakoćom – za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa kanala YouTube. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini – komentarisao je bend u svom stilu izlazak novog albuma.

A gosti “Dubioze” su ovog puta bosanski bend “Helem Nejse” (u numeri “Pionirska”), a u pesmi “Autopilot” pridružili su im se Dino Šaran i “Deaf Band Dlan”. Već predstavljen singl “Treba mi zraka” doneo je numeru koju je Dino Dvornik započeo, a momci iz “Dubioze” završili 15 godina kasnije.

„Dubioza kolektiv“ snimila nezavršenu pesmu Dina Dvornika „Treba mi zraka“

Omot novog albuma ilustrovao je legendarni Dobrosav Bob Živković. Na njegovim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci “Dubiozinih” pesama. CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica “za decu i odrasle”. Novi album je u izdanju Menarta, a dostupan je i za besplatni “download” na dubioza.org.

Novogodišnja fešta u Budvi trajaće četiri dana uz „Dugme“, „S.A.R.S.“, Bajagu, „Dubiozu“…

INTERNETSKA
Otkako je kompjuter
Doš’o u moj zavičaj
Internet konekcija
Narodni je običaj
Sada svi smo umreženi
Oba entiteta
Zato što bez interneta
Nema selameta

Globalno je moje selo
Mala nam planeta
S komšijama pričam
Samo preko chat-a
Nisam više seljak
Građanin sam svijeta
Zato što bez interneta
Nema selameta

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde