Exit 2019: Drugi dan obeležili “The Chainsmokers”, Anselmo, Kalkbrenner…

0
121

Nakon što je već prve noći oboren dnevni rekord posete otkako Exit postoji, Petrovaradinska tvrđava je bila izuzetno posećena i druge večeri. Tokom 13 sati programa na oko 40 bina i zona rasporedilo više od 49.000 posetilaca.

Exit 2019: Drugog dana nastupili "The Chainsmokers", Chase & Status, Phil Anselmo...

Na glavnoj bini nastupile su vodeće muzičke zvezde današnjice “The Chainsmokers”, britanske bass zvezde Chase & Status, i legendarni frontmen “Pantere”, Phil Anselmo. Program je trajao sve dok Boris Brejcha nije završio svoj nastup na mts Dance Areni u ranim jutarnjim časovima. Posetioci iz preko 90 zemalja već uveliko borave u Novom Sadu obilazeći najatraktivnije lokacije aktuelne Omladinske prestonice Evrope i buduće Evropske prestonice kulture, ispisujući još jedno poglavlje u istoriji Exit festivala koji sledeće godine slavi 20 godina.

ISTORIJA NA EXITU 2019: Oboren rekord dnevne posete od 56.000 ljudi

Epicentar festivala i sinoć je bila glavna bina. Tu je nastupio legendarni Phil Anselmo, čuveni frontmen “Pantere”. On je sa svojim novim bendom “The Illegals” pripremio specijalni nastup sastavljen od vanvremenskih “Panterinih” hitova. Nakon njih na scenu su izašli “Partibrejkers”. Oni su zagrejali atmosferu za nastup najpopularnijih drum and bass producenata Chase & Status, koji su nedavno 15 godina besprekorne karijere proslavili novim albumom. Sa tog izdanja je publika u Novom sadu imala prilike uživo da čuje izvorni jungle zvuk. Ovaj nastup, kao i poseban video pre početka, bio je posvećen preminulom pevaču grupe “The Prodigy”, Keithu Flintu. Posle njih najveću binu festivala zaposele su vodeće muzičke zvezde današnjice, duo “The Chainsmokers”, koji su izvodili planetarne hitove “Closer”; “Paris”; “Something Just Like This”… ali i singlovi sa njihovog albuma u izradi, poput “Who Do You Love”; “Call You Mine”; i “Do You Mean”.

Poznati muzičari, glumci i sportisti: Svi smo mi jedno veliko EXIT pleme!

Na mts Dance Areni izuzetno uspešan nastup imao je berlinski producent Paul Kalkbrenner. Pokazao je zašto je jedan od najboljih svetskih producenata današnjice. Uvertiru za njegov nastup priredila je korejska zvezda Peggy Gou. U jutarnjim časovima sledili su nemački producent Johannes Brecht, te Boris Brejcha, koji je publiku uveo u još jedno festivalsko jutro.

No Sleep Novi Sad sinoć je vodio najistaknutiji južnoamerički klub “D-Edge” iz Sao Paula, uz program koji su predvodili Blawan; Giorgia Angiuli; i duo “999999999”; a domaću podršku pružili su im u zajedničkom nastupu Lag i Monosaccharide. Addiko Fusion bina ugostila je slovenačku grupu “Elvis Jackson” koji su obeležili dvadesetogodišnjicu rada. Novosadski “Atheist Rap” bio je u punoj postavi i obeležio 30 godina postojanja.

Exit i Joko Ono objavili Prvi svetski mir, Petrovaradinsku proglasili “Tvrđavom mira”

Na Explosive bini svirali su američka grupa “Whitechapel” i velikani norveške scene “Arcturus”, koji su imali i kostimirani spektakl za vreme svog nastupa. Na novoj bini Exita posvećenoj hip-hop muzici, Cockta Beats, program su predvodili Bekfleš i Krešo Bengalka. Na bini X-Bass Pit izdvojio se nastup Technimatica.

U hotelu “Leopold” na Petrovaradisnkoj tvrđavi održana je tribina “How to start Serbian export office for Art?” o sistemskim merama za pravljenje povoljnog ambijenta za plasiranje domaćih muzičkih talenata na međunarodnoj sceni. Učestvovali su Ruud Berens, jedan od ključnih ljudi “Eurosonic” festivala (Groningen, Holandija); Allan McGowan, urednik “Vip News” platforme globalne muzičke industrije; Ivan Petrović, predsednik UO Exit fondacije; Martin Cluff, ekspert za kreativne industrije pri kabinetu predsednice Vlade Srbije; i Slobodan Trkulja, svetski poznata world music zvezda; a razgovor je moderirao zamenik glavnog i odgovornog urednika magazina “Nedeljnik” Branko Rosić.

Exit 2019: Najpopularnija “Solomun +1” žurka sa Ibice stiže u Novi Sad

Nažalost, drugog dana Festivala desio se i jedna tragičan događaj. Prenosimo u celosti saopštenje Exit festivala.
– Sa žaljenjem javljamo da je prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili iz Hitne pomoći, državljanin Grčke preminuo nakon što mu je prethodno pozlilo na Exit festivalu. Nakon što je obezbeđenje uočilo da je jednom od posetilaca pozlilo na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave, pružena mu je hitna medicinska pomoć. Još se čeka na zvaničan izveštaj obdukcije, a po nezvaničnim informacijama sumnja se da je smrt nastupila kao posledica korišćenja narkotika. Drugi posetioci, takođe državljani Grčke koji su se zatekli na licu mesta, u izjavama datim Policijskoj upravi Novog Sada naveli su da je preminuli konzumirao veću količinu narkotika tokom dana, te da je bolovao od hronične bolesti. Upućujemo naše iskreno saučešće porodici i prijateljima preminulog. Exit festival se od svog osnivanja zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika i nastaviće da snažno deluje na polju prevencije i širenja svesti o štetnom dejstvu droge.

Novak Đoković i EXIT pozvali na akciju: Izgradimo vrtiće zajedno

Exit poziva svoje posetioce, ali i sve ljude dobre volje da učestvuju u novoj nacionalnoj humanitarnoj kampanji “Da i za mene bude mesta – izgradimo vrtiće zajedno”. Nju organizuju Fondacija Novak Đoković i Exit Fondacija, uz RTS. Za ovu namenu za sve korisnike domaćih mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara.

Ulaznice za Exit su i danas u prodaji širom Srbije po ceni od 3.590 dinara. Na festivalskim ulazima cena dnevne ulaznice biće viša. Cena VIP jednodnevne ulaznice za subotu iznosi 15.000 dinara.

Foto: Exit

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde