Drugo izdanje festivala Rurban Day 7. septembra u Mokrinu

0
15
Drugo izdanje festivala Rurban Day  7. septembra u Mokrinu

Drugo izdanje jednodnevnog festivala Rurban Day, u okviru kog će publika uživati u spoju ruralnog ambijenta i urbane kulture, održaće se u subotu, 7. septembra u Mokrin House-u.

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog Rurban Day-a, inspirisani spojem seoskog i gradskog, globalnog i lokalnog, kao i kombinacijom različitih umetničkih izraza na jednom mestu, ovaj događaj raste u tradicionalno okupljanje nove, sveže energije u tihoj banatskoj ravnici i dobija svoje drugo izdanje. Ovogodišnji festival u Mokrinu počinje u 17h i donosi novinu u vidu prvog mokrinskog marketa, prodajne izložbe na kojoj će se predstaviti lokalni proizvođači jedinstvenih predmeta, rukotvorina i đakonija. Sa početkom u 19h, poznati scenarista, komunikolog i satiričar Vojislav Voja Žanetić održaće neknjiževno veče pod nazivom “Moje nenapisane knjige”. Tom prilikom će predstaviti svoja izabrana nekreirana dela. Posle toga će mladi glumac Stefan Ostojić izvesti autorski “komično-muzički sit daun”. On će uz jednu gitaru obrađivati veoma ozbiljne teme na veoma neozbiljan način.

Susret grada i sela: Rurban day u Mokrinu – spoj pozorišta, muzike i književnosti

Urbana kultura će nastaviti da pulsira kroz seoski ambijent i u 21h. Tada će se Bitef dens kompanija predstaviti plesnom predstavom “Magbet” rađenoj po motivima istoimenog Šekspirovog dela. Za završetak jednodnevnog festivala organizatori čuvaju jednu pravu muzičku poslasticu. Nastupiće VIS “Limunada”, koji neguju kosmopolitsku kulturu kroz muziku šlagera, rokenrola, bita i soula.

Drugo izdanje festivala Rurban Day  7. septembra u Mokrinu
Sa prošlogodišnjeg festivala Rurban Day u Mokrinu, Foto: Promo

Rurban Day za cilj ima proširenje raznolikosti kulturne ponude na selu kroz predstavljanje tipično urbanih sadržaja u ruralnom okruženju, na taj način preispitujući mogućnosti modernog življenja na selu.

Ulaznice za drugi Rurban Day u prodaji su po ceni od 500 dinara i omogućavaju ulaz na sve festivalske programe.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde