Vikend u prirodi: Drugi Pecka Outdoor Festival 20. i 21. jula

0
91

Ranije planirani termin održavanja festivala bio je u junu, ali zbog veoma nepogodnih vremenskih prilika morao je da odloži.

Vikend u prirodi: Drugi Pecka Outdoor Festival 20. i 21. jula

Drugi Pecka Outdoor Festival biće organizovan za vikend 20. i 21. jula u Pecki. Ovo pitomo selo se nalazi na nekih 80km od Banjaluke, 30km od Mrkonjić Grada, Šipova 20km, i Sarajeva i Splita oko 170km. Iz čiste ljubavi i entuzijazma prema nestvarno lepim predelima Krajine, kao i iz velike želje da se ti prostori ožive, nekolicina ljubitelja prirode oživela je staru seosku školu u Pecki. Od tada Pecku pohode brojni rekreativci, turisti, penjači, biciklisti i – deca! A, od prošle godine ovde se organizuje jedinstven festival.

Vikend u prirodi: Drugi Pecka Outdoor Festival 20. i 21. jula

– Pred nama je sunčani vikend održavanja II Pecka Outdoor Festivala (POF), festivala posvećenog rekreativcima, sportistima, avanturistima i porodici. Nudi atraktivne programske sadržaje i aktivnosti na otvorenom prilagođene svim uzrastima. Kao takav, festival je jedinstven u Republici Srpskoj i BiH i mi vas sa zadovoljstvom pozivamo da ga pratite i sami učestvujete u brojnim programskim aktivnostima! – pozivaju organizatori festivala.

JEREMIJINO ŽIVOTNO DELO: Muzej hleba u Pećincima

I ovogodišnje festivalsko izdanje, u organizaciji Udruženja za podršku održivom razvoju “Greenways”, prilika је za dobar provod, mnogo izazovnih aktivnosti na otvorenom, odličnu gastro ponudu i zadovoljstva u izobilju… posebno značajnog za decu i celu porodicu.
– Jedinstvenost Festivala je i u spoju tradicionalnog i ruralnog sa modernim i urbanim, koji istovremeno obogaćuje sve koji učestvuju u ovoj razmjeni! – istakao je Boro Marić, organizator Festivala i domaćin Centra za posetioce Pecka, koji je središte festivalske priče. On je dodao da se kao organizator ovakvim festivalskim konceptom ne bi postideo bilo gde u svetu. Jer, reč je o netaknutoj, čistoj prirodi kroz koju nas vode najbolji njeni poznavaoci i stručnjaci za avanture u prirodi.

Koncert Zdravka Čolića na Kastelu oborio sve rekorde
Vikend u prirodi: Drugi Pecka Outdoor Festival 20. i 21. jula

Pecka Outdoor Festival pruža priliku porodicama da provedu kvalitetno vreme u prirodi. Bogat festivalski program podeljen je u dva dela. I prvog i drugog festivalskog dana biće organizovane celodnevne aktivnosti na otvorenom za aktivne pojedince, porodicu, ljubitelje prirode. Tu su i prateći sadržaji – Šareni market i Sajam Outdoor opreme. Zatim i biciklističke vožnje; pešačenje na nekoliko destinacija u okruženju; sportsko penjanje; rafting; posmatranje ptica; posebno osmišljene avanturе za decu; i druge aktivnosti na otvorenom koje čine središnji program Festivala.

Play Media Day 04: Banjaluka i ove godine na mapi kreativne industrije

Prateći sadržaj festivala obuhvata muzički program; radionicu udaraljki i bubnjeva za sve uzraste; Robokids radionice za decu; Astronomski kutak; predstavljanje proizvoda sela, rada NVO organizacija koje se bave održivim razvojem; predstavljanje konjičkog sporta; sportsko-kreativna radionica za decu…
Sve aktivnosti na otvorenom vode licencirani vodiči sa dugogodišnjim iskustvom, koji jako dobro poznaju teren. Većina njih iza sebe ima i dobro iskustvo sa prošlogodišnjeg festivala.

Vikend u prirodi: Drugi Pecka Outdoor Festival 20. i 21. jula

– Festival je namenjen svima koji žele da sebi i svojim bližnjima priušte celodnevni boravak u prirodi, uz učešće u raznovrsnim sportsko-rekreativnim aktivnostima. Ali i onima koji samo žele da u društvu svojih najmilijih provedu ugodan letnji dan na pikniku ili kampuju u očaravajućem prirodnom okruženju. Festivalski dani biće upotpunjeni i nastupima odličnih banjalučkih muzičara, pa je Pecka Outdoor Festival zapravo idealna prilika da se provede čitav vikend u prirodi! – kažu organizatori.

Posle 66 dana snimanja pala poslednja klapa serije “Kosti”

Svi zainteresovani za učešće u festivalskim aktivnostima mogu se prijaviti u Zepter Passport turističkoj agenciji u Banjaluci, ili OVDE, ili na licu mesta po dolasku u Pecku.

Vikend u prirodi: Drugi Pecka Outdoor Festival 20. i 21. jula

Bogat program za celi vikend omogućili su i pomogli brojni prijatelji i pokrovitelji: Opština Mrkonjić Grad; Turistička organizacija Republike Srpske; Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS; Banjalučka pivara; Carlsberg; EU info centar u BiH; Vitinka; Penjački klub Extreme (Climbing club Extreme); Centar za životnu sredinu / Center for Environment; Ronilački Klub Buk; SKC KIDS; Domaćinstvo Mijatović; Ornitološko društvo “Naše ptice”; Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske; Zepter Passport i mnogi drugi.

PR / Foto: Promo

Vikend u prirodi: Drugi Pecka Outdoor Festival 20. i 21. jula

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde