Drugi Cinemafest početkom novembra u Beogradu, Nišu i Kragujevcu

0
103

cinemafestFilmska revija Cinemafest (Sinemafest), koja je po uzoru na nekadašnju Sinemaniju pokrenuta prošle godine, biće održana od 2. do 9. novembra, ponovo u velikoj sali Sava centra, kao i bioskopima CINEPLEXX u Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

cinemafestOvogodišnja manifestacija donosi desetak atraktivnih naslova kao što su “Wonder Wheel” Vudija Alena, koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije; zatim nove radove reditelja Daga Lajmana (“The Wall”); kultnog autora i veterena Holivuda Voltera Hila “The Assignment” sa Sigurni Viver i Mišel Rodrigez; potom dugoočekivano ostvarenje Toda Hejnsa “Wonderstruck”, sa Džulijen Mur; kao i novi rediteljski projekat Džordža Klunija “Suburbicon” za koji su scenario napisala braća Koen. Klunijev film je pobudio veriku pažnju publike i kritike na nedavno završenom festivalu u Veneciji, gde je imao svetsku premijeru.

cinemafest

Filmski susreti: Glogovcu Gran pri „Naisa“, Koji „Manda“

Jedаn od ekskluziviteta drugog Sinemafesta je film “Matilda” reditelja Alekseja Učitelja koje i otvara reviju, a najavljuje se kao najkontrоverzniji film sezone. “Matilda” se bavi odnosom balerine Matilde Kšesinske i budućeg ruskog cara Nikolaja Drugog. Ovo ostvarenje je podiglo dosta prašine, pa je dozovolu za prikazivanje na matičnoj teritoriji moralo da izda Ministarstvo kulture Ruske Federacije. U naslovnoj ulozi se pojavljuje poljska glumica Mišalina Olzanska koja je potvrdila dolazak i na beogradskoj premijeri u Sava centru.

Srpski glumac Slobodan Stefanović u bolivudskom filmu glumi albanskog narko bosa

Sinemafest organizuju domaći distributeri filmova. A, selektor je, kao i prošle godine, Ivan Karl. Kompletan program će biti objavljen narednih dana.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde