Počinje druga aktivnost projekta “Tools for Social Development-Volume III”

0
27

Projekat je kofinansiran od strane Evropske unije, Erasmus+ programa za mlade.

Počinje druga aktivnost projekta "Tools for Social Development-Volume III"

Nevladina organizacija “Ljudima od ljudi” iz Kruševca realizuje u Vrnjačkoj Banji od 19. do 24. aprila drugu aktivnost u okviru projekta “Tools for Social Development-Volume III”. U pitanju je trening za mlade koji će okupiti 27 učesnika iz 10 evropskih zemalja: Albanije; Bosne i Hercegovine; Francuske; Grčke; Crne Gore; Portugala; Severne Makedonije; Rumunije; Španije; i Srbije.

Počinje druga aktivnost projekta "Tools for Social Development-Volume III"
“Ljudima od ljudi”: Projekt “Tools for Social Development – Volume III”

Glavni cilj projekta je podizanje kapaciteta u oblasti zaštite ljudskih prava mladih sa invaliditetom. Nakon svih predviđenih aktivnosti jedan od važnih rezultata ovog jednogodišnjeg projekta, evropska onlajn platforma, predstavljaće mesto razmene i umrežavanja omladinskih radnika (trenera, stručnih saradnika…) koji imaju ili žele da steknu iskustvo u radu sa osobama sa invaliditetom. U okviru platforme biće dostupni: edukativni materijali (prikaz različitih metoda i alata rada); publikacije i priručnici (formalnog i neformalnog obrazovanja); aktuelne vesti iz oblasti rada za i sa osobama sa invaliditetom; kao i opcija otvaranja ličnih profesionalnih profila pojedinaca sa iskustvom u radu sa osobama sa invaliditetom.

Elektronsko uputstvo o učenju o ljudskim pravima kroz umetnički pristup

Svi posetioci moći će besplatno da pristupe platformi i informišu se o pomenutim segmentima od jula 2019.

“Tools for Social Development-Volume III” predstavlja završni projekat koji je od 2015. godine do sada, zajedno sa prethodno realizovanim, okupio više od 200 internacionalnih učesnika i učesnica.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde