25. Drinska regata: Ceca Ražnatović oborila sve rekorde posećenosti

0
396

Trećeg dana 25. Drinske regate održan je veliki koncert Svetlane Cece Ražnatović na izletištu Rača.

25. Drinska regata: Ceca Ražnatović oborila sve rekorde posećenosti
Ceca je nastup u izletištu Rača nazvala – Ušće 3, Foto: Drinska regata Bajina Bašta

Pred više od 20.000 posetilaca poznata muzička zvezda održala je jedan od najmasovnijih koncerata u istoriji Bajine Bašte. Kako navode brojni mediji, zapravo je ovim nastupom Ceca oborila sve rekorde posećenosti. Prilazi popularnom izletištu bili su blokirani sa svih strana, a veliki broj gostiju stigao je preko graničnog prelaza u Skelanima, koji je jedno vreme bio paralisan.

Počela 25. Drinska regata izložbom „Drinski splavari“ i koncertom Jelene Tomašević
25. Drinska regata: Ceca Ražnatović oborila sve rekorde posećenosti
Odlična atmosfera na koncertu, Foto: Drinska regata Bajina Bašta

Izletište pored Drine je već oko 21h vrvelo od publike a atmosferu pred Cecin nastup zagrejao je odlični bajinobaštanski bend “Snežana Kačar i Imperium”. Ceca je već na početku koncerta uporedila atmosferu i masovnost sa njenim čuvenim nastupima u Beogradu, nazivajući nastup na Drinskoj regati – Ušće 3! Nizali su se hitovi, reke ljudi su se slivale iz centra Bajine Bašte a sa svakom pesmom atmosfera je bila bolja. Uz dobro poznate hitove pevala je i provodila se publika koja je došla kako iz brojnih gradova iz Srbije, tako i iz zemalja regiona. Poseta je bila tolika da je i pre kraja koncerta nestalo i piva i pljeskavica. Cecin nastup je trajao skoro do jedan sat iza ponoći.

25. Drinska regata: Koncert Cece Ražnatović u izletištu Rača
25. Drinska regata: Ceca Ražnatović oborila sve rekorde posećenosti
Foto: S.T.C. Bajina Bašta / Rade Gložanski

Gradić u Podrinju je ovih dana domaćin i velikom broju stranaca, a pored uobičajeno brojnih Slovenaca, Rusa, Francuza… tu su i Holanđani, Kinezi, Mađari, Iranci… U subotu na programu 25. Drinske regate bilo je centralno dešavanje manifestacije – veliki spust Drinom od Perućca do Rogačice. Preko hiljadu plovila krenulo je Drinom, a atmosfera je bila fantastična na jedinstvenom karnevalu na vodi. Među šarenilom splavova, čamaca i raznoraznih plovila uz srpske vijorile su se i zastave brojnih drugih zemalja odakle su stigli učesnici. Šarena karnevalska kolona dugačka više kilometara plovila je uz zvuke muzike velikog broja bendova koji su svirali na reci. U provodu su uživale i brojne poznate ličnosti iz javnog života Srbije i zemalja regiona.

Duet Cece Ražnatović i Saše Matića „Lažov notorni“ – konačno spot!
25. Drinska regata: Ceca Ražnatović oborila sve rekorde posećenosti
Foto: S.T.C. Bajina Bašta / Rade Gložanski

Slogan “srebrne” manifestacije je “25 godina na najlepših 25 kilometara”. Tako je povezan jubilej trajanja Drinske regate sa dužinom spusta. Učesnici su bili iz raznih krajeva Srbije, regiona, insotranstva. Lepo vreme, druženje, odlična organizacija… tako su u nekoliko reči opisali učesnici nezaboravan događaj i sjajan provod na Drinskoj regati, najvećoj manifestaciji na vodi u ovom delu Evrope. Procene su da je na 25. Drinskoj regati bilo isto toliko hiljada posetilaca.

ceca oborila sve rekorde posećenosti u bajinoj bašti
Foto: S.T.C. Bajina Bašta / Rade Gložanski

Večeras u Bajinoj Bašti posetioce očekuje festival Most Fest na kome će nastupati “Rok u ponoć”, “Crvena jabuka” i Alen Islamović sa “Lajv bendom”.

E. A. / Izvor: Drina Info, RTS

Izvor: S.T.C. „Bajina Bašta“ Foto: Rade Gložanski

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde