Dom omladine: Ciklus razgovora “Zlatne godine” o najboljim muzičkim albumima XX veka

0
104

Tokom 2018. Dom omladine Beograda započinje mapiranje istorije popularne muzike. Svakog meseca biće organizovan razgovor o dva ključna albuma rok i pop muzike koji su obeležili svoju epohu.

zlatne godine dobPredavači ciklusa “Zlatne godine” su Momčilo Rajin, Žikica Simić, Dragan Ambrozić.
– Ciklusom razgovora pod imenom “Zlatne godine” želimo da ponudimo jedno novo moguće tumačenje najvažnijih autorskih dometa popularne kulture. A, posebno popularne muzike XX veka. Činjenica da ova oblast nije pokrivena akademskim istraživanjima u našoj sredini, daje sasvim dovoljan razlog da uložimo napor i uz pomoć uglednih domaćih stručnjaka mapiramo ovu oblast, vrednujući je na način koji podstiče autentično ovdašnje razmišljanje o pomenutim fenomenima. Metod rada će nam biti dijaloški. Kroz razgovor stručnjaka i potom uključenje publike, uz slušanje muzike sa najboljih albuma rok i pop muzike. Tako ćemo dolaziti do zaključaka koji smeštaju određena kapitalna umetnička dela iz oblasti popularne muzike na njihovo istorijsko mesto. Finale će uvek biti u raspravi sa publikom. Tokom nje ćete i vi moći da kažete šta mislite – navodi se u saopštenju.

Božidarac: Koncert sećanja na Dejvida Bouvija uz „Gift“, Gileta, Cukića…

zlatne godine dobPrva sesija je ponedeljak 19. februara, od 18 časova u Glavnom holu Doma omladine Beograda. Biće organizovan razgovor sa Momom Rajinom i Draganom Ambrozićem. I to o dva izdanja koja su obeležila godinu 1977. i 1978. – “Man Machine” grupe “Kraftwerk” i “Heroes” David Bowie (Dejvid Bouvi). Radi se o albumima koji su spadaju u najslavnije avangardne prodore na hit liste svih vremena, umetničkim činovima koji su najavili novu epohu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde