“Dolinom se šetala”, zajednički singl Rundeka, “Ekipe” i Andreje

0
142

Rundek je muzički producent projekta “Mura Mura”, koji je inicirala njegova supruga, pozorišna rediteljka Sanda Hržić.

"Dolinom se šetala", zajednički singl Rundeka, "Ekipe" i Andreje
Andreja i Rundek, Foto: Promo/ Saša Jungić

Zagrebačku pevačicu, trubačicu i performerku Andreju Kurelec Košavić sa Darkom Rundekom i “Ekipom” povezao je rad na albumu “Mura Mura”. Andreja je izabrala 12 svojih najdražih međimurskih pesama koje je odavno želela da otpeva i snimi, a Rundek preuzeo je ulogu umetničkog voditelja. Sa predstojećeg zajedničkog albuma objavili su prvi singl i spot “Dolinom se šetala”. Inače, CD će početkom iduće godine objaviti u Srbiji promoterska kuća “Long Play”, a u Hrvatskoj “Menart”.

Rundek i „Ekipa“ održali sjajne svirke u Kragujevcu i Novom Sadu

Na protekloj Rundekovoj turneji “Apocalypso Now”, koju je režirala njegova supruga Sanda Hržić, novookupljena prateća grupa “Ekipa” pokazala je izuzetnu kreativnost, svežu energiju i zajedništvo. Sanda je, kao veliki Andrejin poštovalac, osetila da bi zagrebačka pevačica, trubačica i performerka sa Darkom i “Ekipom” mogla konačno da ostvariti san, otpeva i snimi najdraže međimurske pesme.

Darko Rundek i „Ekipa“ snimili „Tamni jorgovan“

– Sa “Ftičekima” sve je počelo krajem leta 2017. na Sljemenu u jednom planinarskom domu. Spontano muziciranje, cuga, šuma i međimurski bluesevi. U februaru smo nas devet muzičara u dva dana u studiju snimili 12 pesama. Bez probe, bez velikog razmišljanja, samo osećaji. Sasvim spontano i prirodno smo stvorili album zvan “Mura Mura”. Teško je uskladiti devet muzičara, pa ponekad sviramo u nepotpunom sastavu, usklađujemo aranžmane, a instrumenti se menjaju i nadopunjuju brzinom vetra. Meni je oduvek bila želja da interpretiram međimurske pesme. U njima se najbolje nalazim i snalazim. Blues je blues, živimo ga! – kaže Andreja.

Darko Rundek objavio singl „Disanje“, izgubljenu pesmu grupe „Haustor“
"Dolinom se šetala", zajednički singl Rundeka, "Ekipe" i Andreje
Foto: Promo/ Saša Jungić

Darko je preuzeo obavezu da orijentiše rad u studiju, sluša i predloži “ključeve” za pristup pojedinim pesmama.
– Za deo pesama smo pripremili osnove aranžmana, za druge je muzika nastala u studiju. Većinu njih smo snimili iz prvog pokušaja. Ponosan sam i sretan što je “sila bila s nama” i što smo uspeli da snimimo magiju muzike u nastajanju, što je dragoceno i retko. Sigurno nam je u tome pomogao i duboki prastari izvor iz kojega su te pesme proizašle – objašnjava Rundek.

Andreja, Rundek i “Ekipa” poručuju publici:
– Album “Mura Mura” je ispao opasno dobar, i mi jedva čekamo svoju muziku i koncertno da podeliti sa vama!

Darko Rundek: Postao sam deda – jednog delfina

Članovi benda su: Andreja Kurelec Košavić (vokal); Darko Rundek (gitara/bas); Igor Pavlica (truba); Silvio Bočić (bubnjevi/gitara); Ana Kovačić (saksofon); Roko Crnić (kontrabas); Miro Manojlović (vibrafon/udaraljke); Nataša Radušić (mandolina); i Marko First (violina) iz grupe “Cinkuši”. Većina ovih muzičara je već svirala sa Andrejom u grupi “Cul-de-Sac”, “Drunkboat Orchestra” i na neformalnim svirkama.

Spot za pesmu “Dolinom se šetala” sniman je na reci Kupi, ostrvu Zlarinu, kao i prilikom tonske probe u dvoru i koncerta na trgu Ispod Leroja. U tih tri dana, reditelj Aron Kovačić uhvatio je sve momente spontanosti, osećaja i neverovatne energije koju nosi Ekipa “Ftičeki”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde