Dokumentarni film o neponovljivoj grupi “Rokeri s Moravu”

0
994

Povodom 40 godina od osnivanja grupe “Rokeri s Moravu”, Boris Bizetić sa ćerkama Anitom i Doris napravio je polusatni dokumentarni film, u kojem govore poznati poštovaoci, poznavaoci i saradnici ovog sastava.

Boris Bizetić Rokeri s Moravu, promocija CD povod 40 god od nastanka grupe
Na nedavnoj promociji dvostrukog CD Boris Bizetić sa specijalnom priznanjem Croatia Recordsa, Foto: Facebook / Boris Bizetić

Dokumentarni film je postavljen na YouTube kanalu Bizetića. Publika će se gledajući film prisetiti nekih numera neponovljivih “Rokera s Moravu” i skečeva iz emisija u kojima su učestvovali.

dokumentarni film Rokeri s MoravuU dokumentarcu o muzičarima, njihovom vrcavom izvođenju pesama, nastupima, i značaju za jugoslovensku estradu, ali i kulturu, govore Mialn Lane Gutović, Željko Samardžić, Kićo Slabinac, Saša Zalepugin, Lepa Lukić, Miroslav Lilić i drugi.

– Humor na račun novokomponovane modernosti srpskog sela i grada, preko noći je doneo slavu slučajno okupljenim Rokerima – kaže između ostalog u dokumentarcu Siniša Škarica, glavni urednik “Jugotona”. On ujedno otkriva i ko je dao ime grupi, kao i kako je snimljena prva pesma “Stojadinka ovce šiša”.

boris bizetić i milan lane gutović pre 30 god uspešno sarađivali u filmu teska koža tango šojić
“Rokeri s Moravi” su pre tridesetak godina uspešno sarađivali sa Milanom Lanetom Gutovićem u filmu “Tesna koža”, za koji je napisana i nezaboravna pesma “Tango Šojić”, Foto: Facebook / Boris Bizetić

Za 40 godina „Rokera s Moravu“ dupli CD sa 40 pesama

– “Rokeri s Moravu” odigrali su ogromnu ulogu u kulturi Balkana. Bizetić se sa grupom borio za kulturu i srpski narod. Favorizovao je ono što je bilo osuđeno, vratio nam je zaboravlejna iemna, akcente nekih krajeva… – izjavila je Eva Ras. Glumica u filmu otkriva i koja je njena omilejna pesma “RSM”.

U dokumentarcu publika će imati priliku da čuje i kako Predrag Cune Gojković peva numeru “Dobrila”, Lepa Lukić “Veridbu nam pokvarila tvoja stara majka”, a i “Rokere” kako pevaju akapela hit “Pletersa”.

Željko Samardžić i Boris Bizetić
Željko Samardžić u dokumentarcu priča da dok putuje na gostovanja u automobilu obavezno sluša hitove “RSM”, kao i da njegov vozač Kiza zna sve njihove pesme napamet, Foto: Facebook / Boris Bizetić

Željko Samardžić prestavio svoju „Milu“

rsm rokeri s moravu dupli cd
Povodom jubileja nedavno je objavljen dvostruki CD “Rokera s Moravu”

– Sve što su Boris i “Rokeri” radili i izvodili bilo je duhovito, pametno i muzikalno. Smatram velikim uspehom to što je ta grupa gostovala u mojoj emisiji – rekao je Saša Zalepugin; jedno od omiljenih jugoslovenskih TV lica. On je “RSM” pozvao da gostuju na TV Zagreb, u vreme kada su bili zabranjeni na TV Beograd.

Novinar Dejan Pataković na duhovit način objasnio je vizionarstvo Bizetića i “Rokera”.
– “Turio Ljubiša pivo da se ‘ladi” je pesma koja je mnogima otvorila oči. Ko zna koliko bi ih i dalje pilo toplo pivo uz hladnu supu.

Povodom jubileja, 40 godina od nastanka “Rokera” nedavno je objavljen i dvostruki CD sa 40 pesama. A šta su još rekli poznati o “Rokerima s Moravu” i njihovom radu, možete pogledati u dukumtarcu OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde