Dokumentarac “Zarobljeno vreme” 9. i 10. januara u DKC-u

0
116

Dokumentarac o Petru Peci Popoviću je uvršten u program “Najgledaniji filmovi u DKC-u” u protekloj godini.

Film Zarobljeno vreme, foto 2 (1)
Na snimanju film “Zarobljeno vreme”, Foto: Long Play

Dokumentarni film “Zarobljeno vreme”, koji kroz priču o uticajnom novinaru Petru Peci Popoviću govori o nastanku i razvoj rokenrol scene u Jugoslaviji, vraća se 9. i 10. januara (18 časova) na repertoar Dvorane kulturnog centra Beograda. U filmu reditelja i scenariste Milana Nikodijevića pojavljuju se brojne ličnosti sa muzičke scene. Između ostalih, i Kornelije Bata Kovač; Goran Bregović; Žika Jelić; Momčilo Bajagić Bajaga; Saša Lošić; Josipa Lisac; Vlatko Stefanovski…

50 godina stvaralaštva Petra Pece Popovića

– Jedinstvenost ove liste jeste u tome što ju je sačinila naša verna i posebna publika, publika koja zna da proceni šta je dobar film, pa tako možemo reći da je ovo sigurno lista najboljih filmova koji su prikazani u našem i vašem bioskopu! – napisano je u saopštenju iz DKC-a.

zarobljeno vreme peca popović i petar janjatović
Iz filma “Zarobljeno vreme”, Petar Janjatović i Peca Popović, Prointskrin YouTube

“Zarobljeno vreme” donosi vrlo emotivna, ali na momente duhovita i iskrena svedočanstva o jednom vremenu, kroz razvoj karijera nesumnjivo najznačajnijih autora od Ljubljane do Skoplja. Osim muzičara sagovornici su i bili i najuticajniji rok kritičari i producenti.

– Dobro je što smo nešto od tog mog odrastanja, od ljubavi i dobrote iz te zemlje u kojoj smo živeli, uspeli da prikažemo na filmu. Ja prosto pripadam budućnosti koja je bila negde bolja od ove sada, što je, nadam se, predstavljeno u filmu – rekao je Popović.

PETAR PECA POPOVIĆ: Operacija kao tehnički pregled

Nikodijević ističe da je “Zarobljeno vreme” snimano skoro tri godine, kao i da mu je velika čast što je Popović baš njemu dozvolio da “zaviri u njegov život i rad”.
Film je inače samo jedan deo dokumentarnog materijala, na osnovu koje je napravljena i dokumentarna televizijska serija u pet nastavaka, a koja bi trebalo da bude prikazana ove godine na nekoj od televizija.

Milan Nikodijević i Peca Popović, Foto: Promo Zarobljeno vreme
Milan Nikodijević i Peca Popović, Foto: Promo

Dokumentarac “Zarobljeno vreme” je beogradsku premijeru imao jesenas upravo u DKC-u. Potom je prikazan i u Zagrebu, Novom Sadu i Kragujevcu, odredištima “emotivnog zavičaja” Pece Popovića.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde