“Dođi” – Dino Merlin i Senidah imaju zajedničku pesmu

0
8

Poznati izvođači ukrstili su glasove u numeri, objavljenoj na ispraćaju stare godine.

"Dođi" - Dino Merlin i Senidah imaju zajedničku pesmu

Muzička zvezda Dino Merlin je predstavio pesmu “Dođi”, duet sa Senidom Hajdarpašić, poznatijom kao Senidah. Najava ove saradnje izazvala je veliku pažnju publike, a interpretatori se nadaju da će novitet ponoviti veliki uspeh i slušanost koju ima Merlinova nedavno objavljena pesma “Mi”.

Dino Merlin objavio pesmu “Mi”, prvu sa predstojećeg albuma

Autor muzike i teksta je Dino, dok je aranžman uradio Adis Sirbubalo. Spot je snimljen u Sarajevu i Lukomiru, a režirala ga je slovenačka rediteljka Kukla, koja potpisuje i ekranizaciju numere “Mi”. Prateće vokale otpevali su Maya Sar i Aida Mušanović Arsić.
Duet “Dođi” je premijerno izveden u najluđoj noći, u okviru novogodišnjeg šou programa Dina Merlina “Mir svim dobrim ljudima” na platformi “Moja TV”. Koncert je realizovan kao svojevrsno putovanje od apokaliptične stvarnosti do nade pa je repertoarom novih i starih pesama, nekih napisanih i pre tri decenije, Merlin na svoj način reflektirao trenutna zbivanja u Bosni i Hercegovini i regiji.

Senidah objavila spot za pesmu “Viva Mahalla”
Dino Merlin

Kako se navodi u obaveštenju za ovaj šou, migrantska kriza u regiji, tragedija koja je zadesila Hrvatsku, pandemija te nesigurna sutrašnjica obeležile su prethodnu godinu koja je donela nadljudske izazove za migrante, žrtve zemljotresa, obolele od korone. A, Merlin je svojim repertoarom podsetio na ljubav i saosećanje koji su uvek dobar početak.

– Na ispraćaju godine koja je zaustavila i promijenila svijet, želim poručiti da ne smijemo gubiti nadu i da nije dovoljno samo vjerovati da dolaze bolji dani, naročito za one iza kojih su loši dani, mjeseci i godine. Mi moramo djelovati, marljivo radeći i pomažući drugima pomoći ćemo sebi da dočekamo bolje dane za sve. Sada više nego ikad moramo biti MI – rekao je Dino Merlin.

Dino Merlin poklonio svoju staru pesmu pobedniku “X factora”

Pesma “Dođi” je drugi singl sa novog Dinovog albuma. Posle premijernog prikazivanja u okviru koncerta, kasnije je objavljen i na YouTube kanalu Merlina. Novogodišnji koncert „Mir svim dobrim ljudima“, u saradnji sa BH Telecom i Samsung, biće dostupan na platformi “Moja TV” do kraja marta.

Senidah

– Posle duge i iscrpljujuće turneje ponovo sam pokušao da pronađem mir, pa sam odlučio da putujem u veliki grad gde sam saznao da ne mogu da budem sam. Tako su nastali prvi stihovi ove pesme, a Senidah je bila savršen partner za ovaj duet, kao odjek i drugi glas – rekao je nedavno Dino Merlin.

DINO MERLIN: Nije sreća ono što povezuje ljude, nego empatija

– Saradnja sa Dinom za mene je ostvarenje snova! Ovo je za mene sve, moje srce je puno kad slušam naše glasove zajedno. Dokazala sam sebi još jednom da je ostvarivo sve što želim celim bićem i dušom. Ovo je pravi dokaz i motivacija za dalje. Ništa nije nemoguće i sad slobodno mogu nastaviti da sanjam. Ova godina je definitivno bila drugačija za sve nas, vreme je čudno prolazilo i čudne stvari su se događale. Snimanje smo podelili u nekoliko faza, a svaki put naša energija se širila i postajala je jača. Otkrila sam i predivne delove u Bosni, upoznala drage ljude. A, Dino me tako lepo čuvao i nije dopuštao da mi išta nedostaje! – rekla je Senidah.

DOĐI

Ne znam biti sam, ne volim to
Brzo krenu crne misli
Sumnje i strah, sve te nevolje
Što se nikad nisu ni dogodile

Dođi, dođi, dođi, dođi
Dođi, dođi, dođi, dođi
Dođi, dođi, dođi
Samo dođi

Ne znam biti sama, ne volim kad
Krenu sjećanja što lome srce
Ponoć i ti, nered ulice
Sjena kojom sakrio si lice

Dođi, dođi, dođi, dođi
Dođi, dođi, dođi, dođi
Dođi, dođi, dođi
Samo dođi

Saperi sav taj užas sa mene
Ove strahove od vremena što dolazi
Dođi i budi tu kada lavina krene
Lavina bola upravo javlja da dolazi

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde