Doček 7527. na više od 40 lokacija u Novom Sadu

0
150

Novi Sad će tokom jedne večeri ugostiti evropska imena raznolikih muzičkih pravaca i poznate domaće umetnike.

Doček 7527. na više od 40 lokacija u Novom Sadu

Tako će 13. januara klasična i duhovna muzika, rok, elektronska, pop, pank, rege, hip hop i world music upotpuniti proslavu Srpske Nove godine u ovom gradu. A, sve je to u sklopu projekta Doček 7527. Biće tako opravdan epitet jedinstvenog koncepta po kom je Novi Sad prepoznatljiv.

Novi Sad žurkom u Spensu proslavlja titulu Omladinske prestonice Evrope

Doček 7527. biće realizovan u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima, širom grada na više od 40 lokacija. “Sanja Ilić i Balkanika”; Roby Lakatos; Roman Simović; Lena Kovačević; “Partibrejkers”; “Ritam nereda”; “Atomsko sklonište”; “Garavi sokak”; “Vroom”; “Zemlja gruva”; Sajsi MC; Đorđe Miljenović; Sana Garić; “Bitipatibi”… – mnogo je zvučnih imena uz koje će Novi Sad proslavljati 13. januara.

Doček 7527. na više od 40 lokacija u Novom Sadu  Roby Lakatoš
Robi Lakatoš

Deo programa za Doček biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok je za ostale događaje u prodajnoj mreži Gigs Tix dostupan ograničen broj ulaznica.

Ugledni svetski mediji: Novi Sad među najatraktivnijim gradovima na svetu

Roman Simović, koncert-majstor Londonske filharmonije, nastupiće u Sinagogi. A, čuveni Robi Lakatoš će u Srpskom narodnom pozorištu predstaviti najznačajnije improvizacije u kojima kombinuje džez, klasičnu muziku i mađarsku romsku muziku.

Grupa “Sanja Ilić i Balkanika” nastupiće u novosadskom Pozorištu mladih, Lena Kovačević zapevaće u sali NIS-a, dok će bend “MaiKA” prirediti koncert u sali Studia M.

Ledena šuma u Novom Sadu od 7. decembra 2018. do 20. januara 2019.

Pravi muzički specijalitet za ljubitelje hard rock/punk rock ritmova biće nastup “Atomskog skloništa” u Mađarskom kulturnom centru “Petefi Šandor” koji proslavljaju 30 godina rada; kao i program koji će biti održan na novosadskom Spensu uz kultne domaće bendove “Partibrejkers” i “Ritam nereda”. Njima će se u maloj sali Spensa pridružiti i “Planet of Zeus”, jedan od vodećih bendova u Grčkoj.

S druge strane, takođe na Spensu, u zapadnom holu, svojevrsni cirkuski kabare, “Kabare Bre”, izvešće cirkuski umetnici iz Novog Sada.

Njujorčani u Novom Sadu oslikali mural sa likom Mihajla Pupina

U najstarijem nacionalnom teatru najmlađima će premijerno biti izvedena opera za decu “Baš čelik”. Rađena je prema motivima jedne od najpoznatijih srpskih bajki, a u izvođenju trupe “Visoko C”. Njima će se kao specijalna gošća priključiti na sceni i poznata novosadska glumica Jovana Balašević.

Doček 7527. na više od 40 lokacija u Novom Sadu Baš čelik, opera za decu
Opera za decu “Baš čelik”

Sana Garić, talentovana umetnica sugestivnog ženskog vokala i “Bitipatibi” poneće publiku koja poseti ova dva koncerta u Kulturnom centru Novog Sada na posebno muzičko putovanje.

Božićno seoce kod Hrama Svetog Save od 4. do 28. januara

Velika sala Novosadskog pozorišta biće rezervisana za Đorđa Miljenovića (Skaj Vikler); “Šamrok bar” ugostiće “Nemesis” – ženski death metal bend; dok će ove godine, elektronsku eksperimentalnu muziku predstaviti Second dream: Benjamin Fehr b2b Sloxxx koji će nastupiti u Matici srpskoj.

Novosadska publika “vratiće se korenima” na “Back to the roots” zabavi u Hali 4 Novosadskog sajma. Tu će nastupiti velike svetske trens zvezde: lajv ektovi Etnica & Pleiadians (Italija/Španija); E-mantra (Rumunija); i DJ Adept (Rusija).

Za Srpsku Novu godinu “Leksington bend” ispred Doma Narodne skupštine

Novim Sadom proneće se i rege ritam. Čuveni “Del Arno Band” nastupiće u Studiju M. Grupa “Zemlja gruva” će svirati u kulturnoj stanici Svilara.

Doček 7527. na više od 40 lokacija u Novom Sadu vrooom

Prepoznatljive vojvođanske hitove Baneta Krstića i “Garavog sokaka” slušaće publika u Maloj sali Srpskog narodnog pozorišta. Sa Malte, pravo u Novi Sad povodom Dočeka 7527. dolazi i Renzo Spiteri. Ovaj internacionalno priznati muzičar, perkusionista, kompozitor i producent, novosadskoj publici predstaviće projekat “Quintessence” na kamernoj sceni SNP-a.

“Akustična pusa” na Kolarcu: Anja Rupel specijalna koncerta Zorana Predina i “Lačnog Franza”
Doček 7527. na više od 40 lokacija u Novom Sadu Serboplov
“Serboplov”

Grupa “Vrooom” će u Novosadskom pozorištu izvesti koncert “Erotizam”. Ansambl “Serboplov” prirediće jedinstven doživljaj svim ljubiteljima tradicionalne muzike u Kulturnom centru Futog. A, poljski džez muzičar Pjotr Damasjevič nastupiće u kafeu “Absolut”.

U Muzeju Vojvodine biće izveden koncert duhovne horske muzike “Iznad istoka i zapada” uz Hor novosadskog Univerziteta i Hor Saborne crkve “Sveti Georgije”. Ovo je deo programa koji 13. januara u Novom Sadu čeka na Dočeku 7527. godine.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde