Doček 2020: Čola u Budvi za najluđu noć, Ceca i Hari za reprizu

0
193

Budva, najatraktivnija letnja crnogorska turistička destinacija, već godinama je prepoznata u regionu i kao značajno mesto okupljanja tokom novogodišnjih praznika.

Doček 2020: Čola u Budvi za najluđu noć, Ceca i Hari za reprizu

U Budvi će ispratiti 2019. i dočekati Novu 2020. Zdravko Čolić. On će za najluđu noć pevati na trgu ispred Starog grada. Osim njega, na Budvanskoj rivijeri biće još mnogo muzičkih zvezda tokom novogodišnjih praznika i zanimljivog programa.

Turistička organizacija Opštine Budva je povodom predstojećih novogodišnjih praznika organizovala konferenciju za novinare u beogradskom hotelu “Majestic”. Predstavljeni su učesnici i praznični program, a u ime grada domaćina prisutne je pozdravio Krsto Radović, predsednik SO Budva. Na spisku izvođača su – Svetlana Ceca Ražnatović; Hari Varešanović; Lena Kovaćević; Neda Ukraden; Nevena Božović; grupa “Katapult”; sopranistkinja Marijana Šovran…

Čolomanija: Zdravko Čolić zakazao i šesti koncert u Štark areni
Doček 2020: Čola u Budvi za najluđu noć, Ceca i Hari za reprizu
U Budvi je već godinama odličan novogodišnji provod

– Provod na Budvanskoj rivijeri trajaće od 28. decembra do 1. januara. Obećavamo najbolji regionalni provod za doček Nove 2020. godine! – rekla je Maja Liješević, direktor Turističke organizacije Budva.

Petodnevni praznični program počeće na trgu u Budvi, u subotu, 28. decembra, kada će nastupiti trebinjski rok sastav “Krugovi u žitu”; “Akademia” i “Katapult” iz Bara; kao i kultni hrvatski rock sastav “Psihomodo pop”.

Doček 2020: Čola u Budvi za najluđu noć, Ceca i Hari za reprizu
Lena Kovačević, Neda Ukraden, Hari Varešanović, Nevena Božović i Marijana Šovran

U nedelju, 29. decembra u podne će koncert održati poznata srpska džez pevačica Lena Kovačević. U noćnim satima predstaviće se Gradska muzika Budve; budvanski bend “Refugie Jesus & Apostols”; i hrvatski rock muzičar Neno Belan sa bendom.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

U ponedeljak, 30. decembra, održaće se podnevni koncert crnogorskog gudačkog kvarteta “Lords of the Strings”. Njihovi članovi su ujedno i muzičari crnogorskog simfonijskog orkestra. Istu noć posetioce očekuje veče elektronske muzike, koje će otvoriti budvanski DJ-evi Stevan Mandić i John K. Potom će nastupiti svetski poznati turski DJ Mahmut Orhan i francuski DJ duo “Offenbach”.

Svetlana Ceca Ražnatović

Poslednjeg dana ove godine, 31. decembra, u dnevnim satima će biti organizovan program za najmlađe. A, uveče će nastupiti crnogorski sastav “The Grupa”; Nevena Božović; i regionalna zvezda – Zdravko Čolić.

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije: “Betoven i još ponešto”

U sredu, 1. januara, od 14h planiran je koncert klasične muzike u okviru kojeg će nastupiti renomirana crnogorska operska imena: Marijana Šovran (sopran); Marko Kalajanović (bariton); Lana Asja Dabović (sopran); Emilija Minić (sopran); i poznati srpski tenor Stevan Karanac. Soliste će i ove godine pratiti Mediteranski revijski orkestar pod dirigentskom palicom Radovana Papovića. Na flauti će svirati Budvanka Ksenija Franeta.

Hari Varešanović

U večernjim satima će na Trgu prvo zapevati klapa “Assa Voce” iz Podgorice. Posle toga svi okupljeni na trgu u Budvi podsetiće se poznatih hitova grupe “Hari Mata Hari” uz Harija Varešanovića. Završnica prve januarske večeri, takozvane reprize Nove godine, pripašće zvezdi narodne muzike – Svetlani Ceci Ražnatović.

Doček 2020: “Nova godina – Otmeno” – klasika, latino, rege, afro

Svi priželjkuju da tokom praznika bude lepo vreme, kako bi u Budvi moglo da se uživa i na otvorenim terasama na obali, uz toplo zimsko sunce danju i zvezdano nebo noću, šum mora i pogled na pučinu. Inače, Božićna pjaceta će i ove godine raditi na Trgu ispred Starog grada od 25. decembra do 15. januara.

Doček 2020: Čola u Budvi za najluđu noć, Ceca i Hari za reprizu

Osim na trgu, posetioce i sugrađane će tokom praznika zabaviti razne muzičke zvezde iz regiona i po brojnim hotelima u Budvi. Tako će u hotelu “Splendid” program trajati tri dana, a pevaće Neda Ukraden, Petar Grašo i Haris Džinović. U hotelu “Palas” u Petrovcu u novogodišnjoj noći pevaće Aco Pejović i Tijana Dapčević, 1. januara će nastupiti Nina Badrić i ponovo Aco Pejović, a 2. januara Severina i trubački orkestar Dejana Petrovića. U novootvorenom hotelu “Falkenštajner” posetioce će zabavljati crnogorski pevači Nina Žižić i Danijel Alibabić.

J.D. / Foto: Turistička organizacija opštine Budva

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde