Doček 2019: U Novom Sadu Nele Karajlić, Magnifico i Filatov & Karas

0
379

Nosađani i gosti vojvođanske prestonice, koji se odluče da u najluđoj noći budu na otvorenom, u 2019. godinu zakoračiće uz regionalne i svetske muzičke zvezde.

Doček 2019: U Novom Sadu Nele Karajlić, Magnifico i Filatov & KarasU novogodišnjoj noći na Trgu Slobode u Novom Sadu nastupiće Nele Karajlić, Magnifico (Manjifiko), kao i DJ dvojac iz Moskve Filatov & Karas.
Manjifiko će doneti autentičan zvuk Balkan-disko-šlagera, uz hitove iz filmova “Montevideo, Bog te video” i “Montevideo, vidimo se!”, serije “Senke nad Balkanom”, kao i sa njegovog aktuelnog albuma “Charlatan de Balkan”.

Aca Lukas, Jala Brat i Buba Corelli za doček 2019. u Štark areni
Doček 2019: U Novom Sadu Nele Karajlić, Magnifico i Filatov & Karas
DJ dvojac iz Rusije, Foto: Facebook / Filatov & Karas

Temperamentan i energičan, multitalentovani umetnik dr Nele Karajlić ponovo je aktivan na muzičkoj sceni. Sa publikom će pevati dobro znane hitove, na kojima su stasavale generacije. Na Trgu Slobode ispratiće 2018. i dočekati Novu i ruski di-džej dvojac, koji ima planetarnu popularnost. Dmitry Filatov i Alex Osokin će prvi put nastupiti u Novom Sadu. Oni su proboj na svetsku scenu ostvarili obradom singla “The Good, The Bad and The Crazy” sa francuskom pevačicom Imani. Od tada, ovaj DJ duo se istakao brojnim hitovima, platinastim tiražima i singlovima koji se nalaze na prvim mestima vodećih evropkih top lista. Imaju mesto među najpopularnijim DJ-evima u usponu.

Kombank dvorana: Predstava “Zvonar Bogorodičine crkve u novogodišnjoj noći” premijerno 15. decembra
i love n sad fb
Foto: Facebook / I love Novi Sad

Direktor fondacije “Novi Sad 2021” Nemanja Milenković kaže da je ovakav program deo koncepta Evropske prestonice kulture, ali i Omladinske prestonice Evrope. I da će obuhvatati više događaja na pet različitih lokacija.
– Naročito su nam bitne kulturna stanica Svilara i kulturna stanica Eđšeg, širimo centar i pojam -šta je to zapravo centar. Novi Sad postaje veliki grad, postaje omladinska prestonica kulture, nije red da se sve dešava u krugu od pet minuta. Druge dve lokacije su Trg Republike i Dunavski park. A, kao centralno mesto događanja – Trg slobode – navodi Milenković.

Saša Kovačević za Novu godinu ispred Skupštine, za Dan zaljubljenih u Štark areni

On objašnjava da dva računanja vremena, pre svega vidi kao bogatstvo evropskog, ali i srpskog nematarijalnog kulturnog i istorijskog nasleđa.
– Slaveći dva računanja vremena, ali i dva kalendara, kroz otvaranje programa najrazličitijim žanrovima i izvođačima iz cele Evrope širom Novog Sada, Fondacija “Novi Sad 2021” nastavlja svoj rad na ostvarivanju zadatih ciljeva. A, to su internacionalizacija i decentralizacija kulture sa što većim uključivanjem i učešćem građana -, objašnjava Milenković.

Najluđa noć u Leskovcu uz “Van Gog”

Kako je rekao, pripremljen je i bogat program za 13. januar koji podrazumeva razna događanja širom grada u zatvorenim prostorima.
– Poslednjeg dana ove godine, odnosno 31. decembra, imaćemo celodnevne događaje u centru grada na otvorenom. A, 13. januara događaji će biti isključivo noću i u zatvorenom – najavio je Milenković.

Detaljna satnica i program biće naknadno objavljeni.

E. A. / Izvor: 021.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde