Kabaretska predstava “Dobri čovek” gostuje 26. novembra na Sceni “Raša Plaović”

0
370

Kabaretska predstava "Dobri čovek" gostuje 26. novembra na Sceni "Raša Plaović"Britka, satirična, duhovita predstava gađa u centar srpskog mentaliteta, koji se nije menjao stotinama godina.

Kabaretska predstava “Dobri čovek” nastala je u produkciji Teatra “Balkan novi pokret”. Inspirisana je “Listićima”, koje je mladi Branislav Nušić krišom zapisivao dok je ležao dvogodišnju robiju u Požarevcu, zbog “teškog” prekršaja – napisane pesme “Dva raba””. “Dobri čovek” biće izveden 26. novembra (20,30h) na Sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu.
– Svaka misao je aktuelna, kao da je zapisana u našem vremenu. Otud i aktuelnost ovog teksta nije dnevna, već svevremena – navodi se o ovoj kabaretskoj predstavi.

Svečanom akademijom Narodno pozorište u Beogradu proslavilo 150 godina postojanja

Branislav Nušić je poznat kao najveći srpski komediograf. Nekima je poznat i kao pisac drama, nekima i kao upravnik, nekima kao diplomata… ali i kao roditelj 1.300 kaplara koji su većinom još maloletni otišli u rat da bi obodrili već iznurenu srpsku vojsku i u tom ratu stradali… nekima je poznat kao zatvorenik požarevačkog zatvora. On nije bio samo to, već je bio i vizionar i najprecizniji zapisničar srpskog mentaliteta, srpskog duha i naravi.

Nušićijada 2018 na Dorćol Platzu: Prognana a slobodna, prva a deveta
Kabaretska predstava "Dobri čovek" gostuje 26. novembra na Sceni "Raša Plaović"
Vesna Stanković, Branislav Tomašević i Ljiljana Blagojević u “Dobrom čoveku”, Foto: Promo

Reditelj predstave je Tamara Antonijević Spasić. Dramatizaciju potpisuje Vesna Stanković koja i igra u predstavi zajedno sa Ljiljanom Blagojević i Branislavom Tomaševićem.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde