Đurđa Tešić dobitnica nagrade za režiju “Ljubomir Muci Draškić”

0
141

Žiri je bio u sastavu: Bojan Žirović, Nebojša Ilić i Svetlana Bojković.

Đurđa Tešić dobitnica nagrade za režiju "Ljubomir Muci Draškić"
Đurđa Tešić dobitnica nagrade za režiju “Ljubomir Muci Draškić”, Foto: Atelje 212

U Ateljeu 212 u četvrtak, 20. juna (12h) svečano je uručena nagrada za režiju “Ljubomir Muci Draškić”. Ovogodišnja dobitnica je rediteljka Đurđa Tešić. Ona je priznanje dobila za predstavu “Ovaj će biti drugačiji”. Predstava se, inače, igra na sceni “Petar Kralj” u Ateljeu 212.

Đurđa Tešić dobitnica nagrade za režiju "Ljubomir Muci Draškić"  
Ovaj će biti drugačiji, Atelje 212 Foto: Boško Đorđević
U predstavi “Ovo će biti drugačiji” igraju Milica Janevski, Tamara Dragičević i Ana Mandić, Foto: Atelje 212

– Đurđa Tešić je pronašla pravi ključ za čitanje i postavku postdramskog teksta “Ovaj će biti drugačiji” Staše Bajac. U promišljenoj, jednostavnoj i nepretencioznoj režiji, u radu sa glumicama, Đurđa Tešić im je omogućila da slojevito i bogato razviju svoje uloge i tako izraze svoju punu glumačku kreativnost. Podsećamo da se nagrada “Muci Draškić” dodeljuje za izuzetan rediteljski pristup u radu sa glumcima i kreativno rediteljsko ostvarenje. Predstava “Ovaj će biti drugačiji” nedavno je započela svoj život i već izazvala veliko interesovanje publike. Pogotovo zato što na specifičan način razotkriva neke od ozbiljnih problema našeg društva. Igra se na veliko zadovoljstvo i publike i aktera. Želimo joj dug vek! – navodi se u obrazloženju žirija.

6. Bucini dani: Gran pri za glumačko ostvarenje Hani Selimović
Đurđa Tešić dobitnica nagrade za režiju "Ljubomir Muci Draškić"
 Ovaj će biti drugačiji, Atelje 212 Foto: Boško Đorđević
Iz predstave “Ovo će biti drugačiji”, Foto: Atelje 212

Nagrada “Ljubomir Muci Draškić” je ustanovljena 2005. godine u znak sećanja na velikog reditelja i dugogodišnjeg upravnika Ateljea 212. Nagrada se sastoji od plakete lika ljubomira Mucija Draškića, rad vajara Mihajla Ćurčića; unikatne diplome rad slikara Ljube Milunovića; i novčane nagrade. Dodeljuje se bijenalno na rođendan pokojnog reditelja. Ovo priznanje ustanovljeno je odlukom Ateljea 212 i Skupštine grada Beograda.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde