Belgrade Beer Fest: Đule posvetio “Anđele, moj brate” Margiti, Madžgalju, Bati, Gagi

0
438

Jubilarni 15. Belgrade Beer fest, svečano je otvoren u sredu, 16. avgusta, spektakularnim vatrometom na beogradskom Ušću. Prvog dana bila je velika poseta, a svi su uživali u sjajnoj žurki uz odlične izvođače.

Otvaranje Beer Festa uz vatromet, Foto Belgrade Beer Fest
Otvaranje festivala uz vatromet, Foto Belgrade Beer Fest

Bogat muzički program festivala svojim nastupom najavila je grupa “Viva vops”, pobednici ovogodišnjeg Bunt rok festivala. Usledile su potom svirke benda “Kluz”, pa sastava “Artorius”. A onda i Đorđa Davida i benda “Death Saw”. Popularni roker izveo je nove pesme, ali i stare hitove “Generacije 5”. Posebno je očarao mnoge kada je izveo čuvenu numeru “Ti samo budi dovoljno daleko”, kao i hit neprevaziđenog beogradskog benda EKV “Par godina za nas”.

Besplatan beogradski koncert grupe „Legende“

Ono što najviše interesuje posetioce Beer Festa pored muzike, svakako su cene piva. A, one se kreću od 150 dinara pa naviše. Na nekoliko štandova moguće je pazariti i više vrsta rakija, što svakako raduje one koje planiraju da pojačaju tempo provoda.

Posetioci su posle 20h dobrano popunili festivalski prostor na Ušću. Đule i “Van Gog” na scenu su izašli u svetlećim kostimima i krenuli su žestoko sa svojim nastupom. Započeli su je elektronskom obradom svog hita “Neko te ima noćas”, što je izazvalo euforičnu reakciju publike. Rok žurka nastaviljena je uz dobro znane numere, posetioci su đuskali. Zvonimir Đukić Đule pozivao je u više navrata publiku da podignu ruke za zajedničku fotografiju, kojom bi, kako je rekao, “poslali sliku Beograda u svet”.

Na kraju je “Van Gog” otpevao pesmu “Anđele, moj brate”. Nju je Đule je posvetio svim onim osobama, koje nisu više sa nama i koje, kako reče, nas posmatraju sa neba.
– Za Margitu, Čavketa, Gagu Nikolića, Marinka Madžgalja, Batu Živojinovića… – rekao je frontmen benda.

Beograd je dobio svoj Fenomen

#belgradebeerfest #belgrade #live #tour #concert #rock #music #djulevangogh

A post shared by VAN GOGH (@musicvangogh) on

Žurku na Ušću nastavljena je uz svirku niškog sastava “Stereo Banana”, koji je po ocenama pristnih, imao nastup u punom sjaju. Na Marboro stejdžu publika je uživala u nastupu alternativnivnog elektro hip-hop sastava “Asia Dub Foundation”, a završetak prve festivalske večeri pripao je legendarnoj “Galiji”.

A. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde