Đorđe Balašević prihvatio izazov fanova i snimio pesmu “Unikatna”

0
1690

Nedavno su Đorđa Balaševića obožavaoci iz Čakovca pitali da li bi mogao da napiše pesmu samo za njih, i tako je nastala numera “Unikatna”.

Đorđe Balašević UnikatnaPre nekoliko nedelja Đorđe Balađević objavio je kompoziciju “Stih iznad svih”, ispunivši tako obećanje dato publici na koncertu u Zadru. Kako je Panonski mornar naveo, to je pesma za sve naše narode, koju ne treba prevoditi.

Posle toga su se novosadskom kantautoru, koji će koncert 10. juna održati u Čakovcu, javili fanovi iz Međimurja. Pred taj Đoletov nastup imali su neobičan izazov za njega.

Naime, preko društvenih mreža prvo se Balaševićevoj ćerki Bebi obratio Saša Janković iz Male Subotice:

djordje balasevic beba fb post– “Stih iznad svih”… Draga moja Bebo, slušajući stihove koje je moj Đole napisao za Zadar, pomislio sam, zašto ne i stih za Čakovec… “O, čudo moje” bile su prve riječi koje sam podijelio s prijateljima nakon rođenja prvog mi sina Viktora. Mojeg malog svemira. Budeći se uz “Lepu protinu kći”, zaspeći uz “Ringišpil”, cijeli život živim Balaševića, a živi ga i ovih dana Čakovec. “Čakovec – grad po mjeri”, kao što je kantautor svih kantautora jednom zapisao. Zato Đole moj, molim stih, stih za Čakovec…” – napisao je na Bebinoj Facebook strani Janković.

A, onda su se nadovezali i drugi, komentarišući ovaj post. Mnogi su poželeli da na koncert pod vedrim nebom u Čakovcu Balašević zapeva koji stih – samo za njih. Na Bebino pitanje o čemu bi nova pesma da bude, nizali su se razni predlozi – o vinu, cveću, Muri i naravno – o ljubavi.

Rečeno – učinjeno! Đorđe je izašao u susret i tako je nastala pesma “Unikatna”.

E. A. / Izvor: T portal

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde