“Distorzija” kultni album “Električnog orgazma” posle 33 godine ponovno na vinilu

0
81

“Električni orgazam”, biser ex-Yu rocka, 1986. objavio je jedan od najuspešnijih albuma. Bio je to i poslednji studijski materijal koji je izašao za tadašnji “Jugoton”.

"Distorzija" kultni album "Električnog orgazma" posle 33 godine ponovno na vinilu

“Distorzija”, kultni album “Električnog orgazma”, posle 33 godine je ponovno na vinilu. “Debela devojka”; “Vudu bluz”; “Ša la la”; “Kapetan Esid”; “Ne postojim”; “Ja sam težak kao konj”; “Hej, ti” i druge pesme su na ovom izdanju, a i danas se izvode na koncertima. Gile, Švaba, Čavke i Banana činili su tadašnju postavu “Orgazma”. A, upravo je ovaj album označio prvi pravi povratak benda na scenu. Producenti su bili Piko Stančić i Gile, a omot je uradio slikar Radovan Hiršl. Sve je to prethodilo kultnom koncertu benda u zagrebačkom “Kulušiću” s legendarnom najavom pokojnog Dražena Vrdoljaka, koji je takođe objavljen za “Jugoton” na live izdanju “Braćo i sestre”.

Kultni bend “Električni orgazam” objavio album “Gde smo sad?”

– “Distorzija” je ključni album na kojem je pronađena stonesovska formula, gde blues, boogie i heroin na našem jeziku dišu skladno kako dišu skladno na engleskom na jednom “Exile On Main St.” Rock bitange su na konju, a narod ih slavi. Onaj kratkotrajni moment pobede rocka, dok se društveno-istorijski Altamont približava. “Distorzija” je album bez loše sekunde, bez lošeg takta, a opet kao da je odsviran u jednom dahu, prljavo bezobrazno, kako zvuči svaki veliki rock album! – napisao je muzički kritičar portala “Ravno do dna” Zoran Stajčić recenzirajući izdanje “Električni orgazam – Original Album Collection”. Inače i to izdanje je objavljeno takođe ove godine za “Croatia Records”.

12. Beldocs: Proglašeni pobednici, premijerno prikazan film “Električni orgazam za ljude budućnosti”

Zato je reizdanje vinila “Distorzija” logičan u misiji “Croatia Recordsa” da podseća stare i uči mlade generacije o najboljim godinama ex-Yu rocka. Ovo izdanje donosi osveženu repliku originala sa remasteriranim snimcima sa originalnih magnetofonskih traka koje se nalaze na 180-gramskom crvenom vinilu.

Svaki kupac LP ploče “Distorzija” dobiće i download kod za digitalno preuzimanje albuma.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde