Spot za pesmu “Discovery” šabačke grupe “Moon” posveta Gagarinu

0
117

Bend je ekranizovao treću numeru sa aktuelnog albuma “Maybe We’ll Come Back”.

Spot za pesmu "Discovery" šabačke grupe "Moon" posveta Gagarinu
“Moon”, Foto: Marko Maksimović

Instrumentalni space-rock trio “Moon” objavio je spot za pesmu “Discovery”. Tako je još jedna numera sa njihovog samostalnog izdanja, koje je izašlo u junu prošle godine, dobila video. Spot je sniman sredinom godine u ambijentu Muzeja šabačkih Jevreja i nosi posvetu na prvog čoveka u svemiru Jurija Aleksejeviča Gagarina. Realizaciju spota potpisuju Miki Stanković, Marko Maksimović i Marko Gavrilović.

“Rock opera 2” u Sava centru 28. novembra

Inače, sastav do sada je ekranizovao pesme “Lux Aeterna” i “Mission”. Album “Maybe We’ll Come Back” rezultat je zanimljive umetničke kolaboracije na relaciji Srbija–Hrvatska–Makedonija. Izdanje su snimali, miksali i masterizovali u zagrebačkom Chicken Sound studiju. Među saradnicima su vrsni hrvatski inženjer zvuka Igor Pauk, kao i Drago Smokrović Smokva (mastering). “Gostujuće” synthove na albumu je komponovao i odsvirao zagrebački industrial rock/trip hop umetnik Filip Majdak. Važan doprinos dao je makedonski dizajner Zoran Kardula (čuven po transformacijama starina u forme primenjene umetnosti) kao autor omota impresivno prilagođenog muzičkom sadržaju.

Spot za pesmu "Discovery" šabačke grupe "Moon" posveta Gagarinu
Spot za pesmu “Discovery” šabačke grupe “Moon” je posveta Gagarinu

“Moon” je grupa iz Šapca, koju čine iskusni muzičari domaće scene. Gitarista Milan Katanić Katana poznat je po radu u šabačkom crossover bendu iz devedesetih, “Ništa ali logopedi”. Zajedno sa basistom Mikijem Stankovićem svirao je u alt-rock sastavu “Eleven”. Za bubnjevima je Mikijev brat, Miroslav Stanković. “Moon” se premijerno predstavio 2017. singlovima “Escape” i “Voyager 1”, kao i samostalnim nastupima u Beogradu, Šapcu, Kragujevcu… uključujući i festivale poput šabačkog URM i kragujevačkog Arsenal Festa.

“Galija” u akustičnom formatu 1. i 2. novembra u Kombank dvorani

Svoj prvi album “Maybe We’ll Come Back” objavili su na svim digitalnim servisima (iTunes; Deezer; Spotify; Google Play; Apple Music…). Gitarski naglašene i najčešće minimalističke melodije su temelji space-rock zvuka šabačke trojke. Bend se opredelio za isključivo instrumentalni izraz, objašnjavajući to potrebom da publici ostave potpunu slobodu u kojoj se mašta povezuje sa doživljajem muzike, pa ona svaku put može biti drugačija. Kao uticaje i inspiraciju, bend navodi “The Who”; Y. J. Malmsteena, Gagarina i video igre sa Commodore 64 i Amige 500.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde