Posle 10 godina prvi solo koncert grupe “Direktori”

0
347

Kultna beogradska pank grupa “Direktori” održaće ove zime samostalni koncert, prvi put posle više od jedne decenije! Nastup je zakazan za 29. decembar u 22h u klubu “Fest” u Zemunu.

Direktori
Foto: Promo

Tako će se “Direktori” družiti sa obožavaocima posle 10 godina na samostalnom koncertu. Grupa je formirana u proleće 1989, a prvi nastup su imali u maju 1991. na festivalu u Novom Sadu. Već na samom početku rada naglašena je bila politička obojenost njihovih pesama (“Bando crvena” je napisana 9. marta 1991.), što im je značajno otežalo medijski proboj, zbog rigorozne kontrole režima. Godine 1992. su svirali na studentskim protestima i Vidovdanskom saboru. Na Gitarijadi u Zaječaru iste godine su po glasovima žirija bili u finalu, ali su diskvalifikovani bez objašnjenja.

Prvi Demo Fest u zemunskom klubu „Fest“

Debi album “Čistićete ulice” snimili su u oktobru 1992. Narednog meseca su na smotri “Brzi bendovi Srbije” dobili nagradu za spot godine, a pesma “Skinhedi skankuju” je objavljena na kompilaciji koju je radila jedna nemačka diskografska kuća, kao pregled ska dostignuća iz celog sveta. Početkom 1996. su snimili verziju pesme “Ide voz”, koja je objavljena na kaseti navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda. Takođe, radili su i muziku za film “Geto”. Objavili su ukupno četiri albuma: “Čistićete ulice”; “Lesli se vraća krući”; “Evo vam ga”; i “UA direktori”.

Direktori
Foto: Promo

Deset godina nakon albuma “UA direktori” ovaj kultni beogradski punk bend vratio se na scenu. Njihov prvi nastup nakon duge pauze napunio je Dom omladine na Belgrade Riot festivalu lane. Posle toga, imali su još nekoliko zapaženih festivalskih nastupa (Singidunum fest, Bedem fest, Koncert godine u Novom Sadu).

„Lačni Franz“ 22. decembra u Domu omladine

Prednovogodišnji nastup u zemunskom “Festu” biće za “Direktore” prvi solo koncert posle više od decenije.
– “Direktori” vam žele da uradite nešto lepo za sebe i one koje volite! – poručuje frontmen Nebojša Drakula. On je još dodao: – Mi želimo da se ponovo družimo sa ljudima koji su nas slušali, a vala i mnogo više da podelimo sa svima koji žele da dođu 29. decembra u klub “Fest” u centar Zemuna.

Direktori
Foto: Promo

Kao predgrupa na ovom koncertu sviraće bend “Mister No”.
Ulaznice su u prodaji u klubu “Fest” i u Felix Shop-u (TC Sremska), po ceni od 800 dinara. Na ulazu u klub, cena ulaznice biće 900 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde