Deveti rođendan obnovljenog Avalskog tornja 21. aprila

0
53

Bogat program i brojna iznenađenja očekuju posetioce na velikoj rođendanskoj proslavi na Avali.

Deveti rođendan obnovljenog Avalskog tornja 21. aprila

U nedelju 21. aprila navršava se devet godina od otvaranja obnovljenog tornja na Avali, koji je srušen pre dve decenije (29. aprila) u NATO bombardovanju 1999. godine. JP Emisiona tehnika i veze, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, poziva sve Beograđane i goste glavnog grada da u nedelju, 21. aprila od 12h dođu na Avalu i proslave deveti rođendan Avalskog tornja. Sve njih, očekuje bogat zabavni i kulturni program, koji će trajati do kasnih popodnevnih sati.

Dani Beograda 2019: “Pogled sa Kalemegdana” – koncerti na otvorenom, predstave, izložbe…

Posetioce će zabavljati dečiji “Rok hor”, koji će izvoditi poznate rok numere u novom aranžmanu. Najmlađe goste očekuje nezaboravan provod uz facepainting (oslikavanje lica), plesni šou dečje hip-hop grupe, muzičke stolice, ali i kreativan rad i druženje u okviru “Lego” radionice koja se održava u prostorijama Muzeja emisione tehnike.

Deveti rođendan obnovljenog Avalskog tornja 21. aprila

Na bini u podnožju tornja će nastupiti i KUD “Izvor” i trinaestogodišnja Dijana Dragosavljević, koja svojim maestralnim vokalom izvodi etno pesme. Biće tu i borba vitezova iz Smedereva. Inače, u ovom gradu se samo nedelju dana kasnije održava Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjevekovnim borbama.

Kako je 15 beogradskih naselja dobilo ime…

Sportski avanturisti mogu doživeti, sada već čuveno spuštanje konopcima niz Avalski toranj, i to sa 110 metara njegove visine. Za one nešto malo manje hrabre organizatori rođendanske proslave su se potrudili da pripreme i prateći program oko platoa tornja. Tako će gosti moći da probaju razne đakonije koje pripremaju gošće iz Turističke organizacije Ražnja. A i da se zabave uz majstorije vrsnih zanatlija, koji će svoje radove izložiti na štandovima oko platoa. Za ljubitelje mode, od 17h biće organizovana i modna revija. Još brojna iznenađenja očekuje sve posetioce.

avantura park spuštanje niz avalski toranj

Za sve one koji nemaju sopstveno vozilo, u podnožju Avale će biti besplatan autobus. On do tornja polazi između 11,30 i 11,45h.

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde