DEV9T: Zalasci sunca uz posebne muzičke goste

0
86
DEV9T

Slikarstvo, vajarstvo, književnost, arhitektura, fotografija, film, ples, strip, muzika… sve je to objedinjeno u – DEV9T ! Interaktivni umetnički događaj, jedinstven u regionu, pod sloganom “Stvaraj dalje”, biće održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 14. do 22. juna.

Dev9t ove godine predstavlja sunset specijale, posebno osmišljene muzičke događaje kojima će skoro svaki dan biti ispraćeni zalasci sunca i u sklopu kojih će nastupiti i specijalni gosti. “Bob Moses”, Monolink, Behrouz, “Red Axes” i Graham Candy svojom muzikom učiniće da svaka noć na Dev9t počne u najlepšem mogućem izdanju.

Stvaraj dalje: DEV9T, interaktivni umetnički događaj od 14. do 22. juna

Kraj vikenda, u nedelju, 16. juna, do zalaska sunca publiku na Dev9t vodiće Graham Candy. Ovaj umetnik se iz Novog Zelanda 2013. preselio u Berlin, kako bi tamo počeo svoju muzičku karijeru. Prvu saradnju imao je sa nemačkim DJ-em i producentom All Farbenom na singlu “She Moves”, koji je brzinom svetlosti stekao ogromnu popularnost. Zatim je sarađivao sa izvođačima kao što su Parov Stelar, Robin Schulz i “Deepend”, što mu je obezbedilo mnoge sledbenike u Evropi, ali i u Americi gde je sa singlom “Sunce” dospeo na sam vrh elektronskih top lista. Nastupao je na festivalima Lollapalooza, Glastonbury i Sziget, a dok kruzira po svetskim i evropskim binama, paralelno piše i muziku za druge izvođače.

DEV9T: Zalasci sunca uz posebne muzičke goste
Graham Candy, Foto: Michèl Passin
W.O.L.F. 2019: Budi i ti deo čopora!

Ponedeljak ne može biti loš, ako se na njegovom zalasku čuju zvuci elektro pop atrakcije “Bob Moses”. Ovi dečaci iz Vankuvera, sreli su se 2012. u Bruklinu i odlučili da se malo poigraju sa muzikom i našim umovima. Malo vremena im je trebalo da osvoje srca onih koji vole intimne klupske svirke i da istovremeno budu na najvećim festivalskim binama. Iza sebe imaju dva albuma, gomilu dobrih kritika i nastupe na svim većim svetskim festivalima (Coachella; Lollapalooza; Burning Man; Sonar). A, od juna će na njihovoj festivalskoj listi biti i beogradski Dev9t!

Exit 2019: Bassivity zvezde i najjače hip-hop face iz celog regiona
DEV9T: Zalasci sunca uz posebne muzičke goste
“Bob Moses”, Foto: Zackery Michael

Njihov debi album “Days Gone By” odlukuje slojevitost u emocijama, sirova snaga i upečatljivi stihovi. Pesma sa ovog izdanja “Tearing me up” bila je hit na top listama alternativnih radio stanica i donela im dve Grammy nominacije. Tragajući za savršenom formulom, sa drugim albumom “Battle Lines” evoluirali su, od isključivo klupskog, do izrazito kompleksnog zvuka. Iako su ceo album snimili u studiju, finalni oblik dali su mu kroz live izvođenja i interakciju sa svojom publikom. “Bob Moses” stižu u Ciglanu u ponedeljak, 17. juna. Podržaće ih Jan Kinčl & Regis Kattie, Marko Milosavljević i Akioki. Nijedan ponedeljak neće biti bolji od tog – kažu organizatori festivala. 

16. Noć muzeja: Redovi ispred muzeja i galerija, svi željni kulture i umetnosti
DEV9T: Zalasci sunca uz posebne muzičke goste
Behrouz, Foto: Stuart Tracte

Narednog dana, u utorak, 18. juna, zalazak sunca će biti dočekan uz jednog od najpoznatijih alhemičara dance muzike i svetski poznatog producenta iz San Franciska.  Behrouz Nazari dolazi da zapali Dev9t svojim proverenim formulama! Ovo je prilika da se đuska uz miks najrazličitijih žanrova iz “Pure Behrouz” palete. Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Behrouz je uspeo da svoje DJ setove izdigne na potpuno novi nivo, kreirajući “Pure Behrouz” koncept. Za razliku od uobičajenih praksi DJ-eva, koje podrazumevaju unapred pripremljen dvosatni set koji vrte sa svog lap topa, “Pure Behrouz” koncept stvara čistu ljubav pred očima svoje publike. Ručno birajući vinile koje je godinama sakupljao, Nazari ostavlja sve prisutne bez daha. Ljudi koji su ga slušali uživo kažu da su imali osećaj kao da prisustvuju gigovima nekoliko različitih DJ-eva tokom jedne večeri. Putovanje koje čeka publiku sigurno će biti neponovljiva avantura o kojoj će se dugo pričati.

Jugoslovenska kinoteka: Instalacija “Koraci” povodom Festivala italijanskog filma
DEV9T: Zalasci sunca uz posebne muzičke goste
Monolink, Foto: Hailley Howard

Na talasu te priče u sredu, 19. juna nastupiće još jedan svestrani muzički genije – Steffen Linck aka Monolink. On je ujedno i kantautor i producent elektronske muzike. Iako ove dve stvari verovatno zvuče nespojivo, njegova muzika upravo dokazuje suprotno. Monolink na licu mesta osnovu pesme uradi na gitari, pa je onda obogaćuje udaraljkama, semplovima i vokalnim delovima, najčešće snimljenim tokom jam sessiona. Bogatstvo njegovog stvaralaštva je u tome što se nikada nije posvetio isključivo jednom stilu, već je u konstantnom prožimanju i fuziji. Pored DJ-inga, Steffen je i član nekoliko bendova, a njegovi nastupi su do sada izazvali euforiju na Fusion, Fuchsbau i 3000 ° Festivalu.

Boban Marjanović i Kijanu Rivs – makljaža na velikom platnu
DEV9T: Zalasci sunca uz posebne muzičke goste
“Red Axes”, Foto: Iztik Mor

Četvrtak, 20. jun, rezervisan je izraelski elektronski indie dvojac “Red Axes”. Inspiraciju pronalaze u disco, house, garage rock, post-punk, psychedelic rock i techno zvuku. Svojim jedinstvenim pristupom elektronici, eletro duo širi horizonte i briše granice između plesne i alternativne muzike. Smatraju ih predvodnicima novog talasa koji meša svirku i klabing. Njihov originalni zvuk proizvod je rokenrol pristupa DJ-ingu i live nastupima. Mnogi ih svrstavaju u kategoriju post-punk benda, dok za drugu publiku važe za DJ tandem čiji setovi raspamećuju vodeće klubove i festivale, nazivajući ih fenomenom svetske scene, koji ukazuje da postoji budućnost van house i techno standarda.

Program LBL Belgrade festivala – oblici života zasnovani na svetlosti

Objavili su na desetine singlova, remiksa i EP-jeva, dva albuma i osnovali su izdavačku kuću pod nazivom “Garzen Records”. Njihova muzika s razlogom je sastavni deo setova najpoznatijih DJ-eva širom sveta. Nastupali su na svim vodećim festivalima, od Amsterdam Dance Eventa, preko Glastonburyja, do Burning Mana. Ovdašnja publika imala je prilike da ih sluša na NSNS stejdžu Exit festivala, kao u beogradskoj techno katedrali – Drugstore-u. Uz “Red Axes” će ove godine na Dev9t goreti domaće snage MKDSL, Chorbika, Banda Panda i Brak.

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak 27. maja putem prodanih mreža Gigstix i Tickets, kao i online putem njihovih sajtova.

VIŠE OD 1.000 UMETNIČKIH DELA NA KONKURSU

DEV9T će objediniti sve vrste umetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost.  Ovogodišnje DEV9T izdanje biće obeleženo temom “Alhemija”, za koju je vizual radio Aleksa Gajić. Tim povodom je bio raspisan konkurs i pozvani svi kreativci da, kroz svoje stvaranje, pokažu šta je alhemija za njih. Da biste bili deo DEV9T, svi zainteresovani trebalo je da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera (muzika; književnost; slikarstvo; vajarstvo; arhitektura; ples; fotografija; film; strip). Osim dela inspirisanih temom “Alhemija”, umetnici su mogli da pošalju i predloge koji se slažu uz opštu temu DEV9T.  Koncept događaja podrazumeva da će na DEV9T biti izložena dela svih prijavljenih, a kao i prethodnih godina, posetioci su dobrodošli da stvaraju na samom događaju. Preko 1.000 prijavljenih umetničkih radova pristiglih na konkurs će i ove godine naći svoje mesto u Ciglani.

Foto: DEV9T
Foto: DEV9T

O DEV9T

DEV9T je umetnička kolonija, galerija, plesni podijum, koncertni prostor, kafana, skejt park, igralište za decu i odrasle, gradilište, škola, art market, motivator kreativnosti. DEV9T želi da inspiriše, pokreće, izvlači umetnost iz pojedinaca i ekipa, izbaci iz zone komfora i da motiviše zainteresovane da zakorače i da unesu sebe u svet oko sebe. Na DEV9T su svi dobrodošli!

Već pet godina pod sloganom “Stvaraj dalje” DEV9T ima misiju podsticanja kreativnosti kod svih ljudi. Do sada je više od 3.000 umetnika prikazalo svoje radove na ovoj manifestaciji, a pošto DEV9T podstiče stvaralaštvo na licu mesta, organizovano je i više od 150 radionica. Posetioci su uživali na desetinama koncerata i žurki. Među njima se izdvajaju koncerti hip-hop rejv senzacije “Die Antwoord”, kao i prvi put realizovan zajednički nastup techno začetnika Juana Atkinsa i Beogradskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Emina Džijana. Na događaju redovno nastupa i plejada domaćih izvođača. DEV9T se može pohvaliti i produkcijom zapažene predstave “Kralj Ibi” u režiji Gorana Jevtića, kao i izložbama radova legendarnog Maxima (The Prodigy) i Connor Brothersa.

DEV9T

PR


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde