Stvaraj dalje: DEV9T, interaktivni umetnički događaj od 14. do 22. juna

0
40
Stvaraj dalje: DEV9T, interaktivni umetnički događaj od 14. do 22. juna

Ovogodišnje izdanje biće obeleženo temom “Alhemija”, za koju je vizual radio Aleksa Gajić.

DEV9T, interaktivni umetnički događaj jedinstven u regionu, biće održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 14. do 22. juna. Kao i prethodnih godina, pod sloganom “Stvaraj dalje”, DEV9T će objediniti sve vrste umetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost. DEV9T poziva sve kreativce da, kroz svoje stvaranje, pokažu šta je “Alhemija” za njih. Osim dela inspirisanih ovom temom, umetnici mogu da pošalju i predloge koji se slažu uz opštu temu DEV9T.

8. BUDI: Ono što te čini srećnim! Konkurs otvoren do 20. aprila

Da biste bili deo DEV9T, svi zainteresovani treba da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera. A, među kojima su muzika, književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip.

– Ovogodišnja Dev9t laboratorija otvara se 14. juna, a kapljice umetničke magije koje će nam stići preko konkursa, spakovaćemo u epruvete koje će učestvovati u procesu zvanom “Alhemija”. I dok nam na konkurs pristižu kreativni sastojci, vredno radimo i na nekim pratećim sadržajima o kojima ćemo vas blagovremeno obavestiti. Do tada sanjajte, učite i istražujte prostranstva svog blistavog uma i znajte da ste važan deo formule koja menja svet! – poručili su iz Dev9t tima. 

Na dan oslobođenja Beograda otvoren rekonstruisani Muzej savremene umetnosti
Stvaraj dalje: DEV9T, interaktivni umetnički događaj od 14. do 22. juna
Foto: Promo / HIISHII

Koncept događaja podrazumeva da će na DEV9T biti izložena dela svih prijavljenih, a kao i prethodnih godina, posetioci su dobrodošli da stvaraju na samom događaju. Zainteresovani mogu da se prijave tako što će se registrovati na www.dev9t.com i popuniti odgovarajuće prijave, do 9. maja. 

– DEV9T je umetnička kolonija, galerija, plesni podijum, koncertni prostor, kafana, skejt park, igralište za decu i odrasle, gradilište, škola, art market, motivator kreativnosti. Želi da inspiriše, pokreće, izvlači umetnost iz pojedinaca i ekipa, izbaci iz zone komfora i da motiviše zainteresovane da zakorače i da unesu sebe u svet oko sebe. Na DEV9T su svi dobrodošli! – poručuju organizatori.

Balkanska akademija umetnosti počela sa radom
Stvaraj dalje: DEV9T, interaktivni umetnički događaj od 14. do 22. juna
Foto: Promo

Već pet godina Dev9t ima misiju podsticanja kreativnosti kod svih ljudi. Do sada je više od 3.000 umetnika prikazalo svoje radove na ovoj manifestaciji. A, pošto DEV9T podstiče stvaralaštvo na licu mesta, organizovano je i više od 150 radionica. Posetioci su uživali na desetinama koncerata i žurki, među kojima se izdvajaju koncerti hip-hop rejv senzacije “Die Antwoord”, kao i prvi put realizovan zajednički nastup techno začetnika Juana Atkinsa i Beogradskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Emina Džijana. Na događaju redovno nastupa i plejada domaćih izvođača. DEV9T se može pohvaliti i produkcijom zapažene predstave “Kralj Ibi” u režiji Gorana Jevtića; kao i izložbama radova legendarnog Maxima (The Prodigy) i “Connor Brothersa”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde