Koncert Dečje filharmonije u Sava centru “Deset veličanstvenih – Zimska muzička čarolija”

0
135

Novogodišnji gala koncert Dečje filharmonija biće održan 17. decembra u 19h u Sava centru.

decja-filharmonija-ng-koncert-Deset veličanstvenih - Zimska muzička čarolijaNa koncertu “Deset veličanstvenih – Zimska muzička čarolija” će biti izvedene najpopularnije kompozicije različitih žanrova. I to, od klasike (Štrausa; Ofenbaha; Betovena; Baha), preko muzike iz filmskih hitova (poput “Ratova zvezda”; “Zaleđenog kraljevstva”; “Indijane Džounsa”; “Pirata sa Kariba”; “Meri Popins”), do domaćih pop hitova i tradicionalnih pesama. Orkestrom će dirigovati Ljubiša Jovanović.

U Sarajevu otvoren Mikser House – Kuća za sve naše ljude

decja-filharmonija-ng-koncert-Deset veličanstvenih - Zimska muzička čarolija
Foto: Promo

Ovogodišnju “čaroliju” će upotpuniti i operska pevačica Katarina Jovanović i mlada muzička zvezda, Marija Žeželj.
Iako je nedavno napunila tek 18 godina, kanale YouTube Marije Žeželj već broje nekoliko stotina hiljada pratioca, a na Instagramu se približava broju od pola miliona fanova. Bavi se modelingom, napisala je knjigu “Moj slatki život”, a letos je zaplovila u muzičke vode objavivši prvi singl “Dance Like Nobody’s Watching”. On sada broji preko 13 miliona YouTube pregleda. Od kako je objavljen, Marijin drugi singl “Louder Than A Drum” nalazi se na vrhu top liste najslušanijih singlova u Srbiji na striming servisu Deezer.

Svake godine Dečja filharmonija predstavlja i svoje nove soliste, mlade muzičare i dobitnike brojnih nagrada na domaćim i svetskim takmičenjima. Ove godine će publika imati priliku da vidi i čuje prvu generaciju solista koji sada studiraju na prestižnim akademijama širom sveta.

Veličanstvena „Noć muzike“ na Tašmajdanu

decja-filharmonija-ng-koncert-Deset veličanstvenih - Zimska muzička čarolijaDečja filharmonija je tokom protekle decenije prepoznata kao jedinstven brend u kulturi regiona, koji je inicirao kulturnu razmenu i druženje najmlađih. Njihivi koncerti na otvorenom, prava su atrakcija. Tako je njihov nastup na Tašmajdanu, u okviru manifestacije “Noć muzike”, bio pred 10.000 ljudi u publici i još 5.000 onih koji su ostali ispred kapija stadiona. Dečja filharmonija je pokrenula talas sličnih manifestacija i doprinela popularizaciji klasične muzike među mlađom publikom.

Ulaznice za decembarski koncert mogu se kupiti na blagajni Sava centra i preko Eventima.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde