Banjalučki festival spojio hrvatski i srpski bend pa nastao hit “Ne odustajem”

0
382

Bendovi M.O.R.T. iz Hrvatske i ZAA iz Srbije objavili su zajedničku pesmu i spot “Ne odustajem”, koju su snimili u čast desetog rođendana banjalučkog “Demofesta”.

Obe grupe su dobitnici nagrada ove ex-YU manifestacije posvećene demo neafirmisanim izvođačima. Numera kombinuje sirovu pank rok energiju po kojoj je M.O.R.T. poznat, sa duvačkim i ska elementima i raskošnim vokalom Sanje Vučić iz grupe ZAA, srpske prošlogodišnje predstavnice na “Evrosongu”. Pesma i spot su snimani u Banjaluci.

“Demofest” organizatori  su naveli da se poruka pesme potpuno uklapa u viziju i ideju te manifestacije. Kao i da se treba voditi isključivo kvalitetom i nikada ne odustajati od svojih snova.

video demofest ne odustajem– Mislim da smo uradili odličan posao kada je u pitanju spajanje zvuka naša dva benda, s obzirom da smo na raspolaganju imali svega nekoliko dana za snimanje. Ovo je momenat kad osetiš katarzu 12 ljudi, ono što rastafarijanci zovu “One Love” – kažu iz ZAA.

Oni su dodali:
– Osnovna ideja je bila da se naprave međusobne obrade pesama bendova. Ali, kasnije smo sa predstavnicima festivala odlučili da je napravimo od nule. Ostalo se “napakovalo” samo po sebi, uz nesebičnu pomoć “Demofest”.

– Pre “Demofest” M.O.R.T. je bio na bezglavoj turneji po bespućima bivše države. A, pošto smo pobedili, dobili smo priliku da tu turneju ne zaustavimo nikad – naveli su iz grupe M.O.R.T.

E. A. / Izvor: vijesti.me

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde