Film “Delirijum tremens” Gorana Markovića od 29. avgusta u bioskopima

0
127
Film "Delirijum tremens" Gorana Markovića
U bioskopima od 29. avgusta

Plejada sjajnih domaćih glumaca nasmejaće gledaoce do suza u ovoj tragi-komičnoj drami.

“Delirijum tremens”, novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, od 29. avgusta počeće da se prikazuje u bioskopima širom Srbije. Inače, film je snimljen posle velikog uspeha istoimene pozorišne predstave. Priča o slavnom glumcu Dagiju, koji pomoću alkohola uspeva da izdrži ogroman pritisak, upada u alkoholno ludilo i kroz niz komičnih situacija pokušava da nađe izlaz, družeći se pritom sa bolesnicima iz sobe.

GORAN MARKOVIĆ: Film “Delirijum tremens” bila je ideja Pece Ejdusa

Dagija tumači Tihomir Stanić, a pored njega u filmu igraju i Gorica Popović; Anita Mančić; Dragan Petrović; Igor Đorđević; Bereda Rešit; Milica Zarić; Nada Šargin; Svetozar Cvetković; Miodrag Miki Krstović; Maša Dakić… Muziku je komponovao Zoran Simjanović. Film “Delirijum tremens” je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u, a učestvovao je i na nekoliko festivala. Biće pretočen i u seriju od četiri epizode, koju će gledaoci moći da prate na programu RTS-a.

RTS: U 2019. nove serije – “Pet”, “Kralj Petar Prvi”, “Delirijum tremens”…

Kako je glumac Tihomir Stanić rekao, “Delirijum tremens” ga je podstakao da, poput glavnog lika u filmu, razmišnja o sopstvenoj prošlosti. Govoreći o Goranu Markoviću, Stanić je istakao činjenicu da reditelj i scenarista često pravi filmove o glumcima.
– Goran je u jednom momentu tokom snimanja rekao da je u ovom filmu sve nekako autobiografsko. Goran je glumačko dete i takvo okruženje mu je koristilo da može otvoreno da priča o svemu. Mi glumci volimo javnost, volimo otvoreno da pričamo o problemima i onda, verovatno preko glumaca, i publika možda nekako može da prepozna svoje sopstvene sudbine – kazao je Tihomir Stanić za RTS.

E. A. / Izvor: Fame Solutions, RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde