Dela Griga i Dvoržaka otvoriće HYPERCUBE koncertnu sezonu

0
87

Kamerni orkestar Muzikon započeće svoju HYPERCUBE sezonu 30. novembra koncertom u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Sezonu će otvoriti koncert na kome će biti izvođena dela Edvarda Griga i Antonina Dvoržaka.

Prva koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon, HYPERCUBE, najavljivana je ove jeseni kao ciklus od šest koncerata. Tako su se događajima, Dan klasike i Hrana za uši, potrudili da animiraju publiku i najave uzbudljivu predstojeću sezonu. HYPERCUBE sezona biće i zvanično otvorena 30. novembra na Kolarcu izvođenjem dela Griga i Dvoržaka. A, uz Aleksandru Stojiljković, kao koncertmajstora.

Inicijativa kamernog orkestra Muzikon: Dan klasike u kafićima

Muzikon dela Griga i Dvoržaka otvaranje koncertne sezone HYPERCUBEOvaj koncert donosi dela kompozitora nacionalne škole Norveške i Češke. Zamišljen je kao osećajno iskustvo muzičkih karaktera i izrazitosti muzičkog jezika kompozitora, kao i elemenata koje definišu karakterističnost podneblja iz kojih su kompozitori potekli. Prvi deo koncerta je rezervisan za stvaralaštvo Edvarda Griga. Posetioci će imati prilike da čuju gudački kvartet ge-mol u izvedbi gudačkog orkestra. A, drugi deo koncerta je posvećen stvaralaštvu Anotonina Dvoržaka, i jednom od najistaknutijih dela za gudački orkestar, serenadi za gudače.

Rasprodat koncert Ive Pogorelića – za samo tri sata

Kamerni orkestar Muzikon koji stoji iza HYPERCUBE sezone je dosadašnjim aktivnostima približavanja klasike novoj publici kroz iniciranje slušanja klasične muzike u beogradskim kafićima prošle nedelje, ali i promotivnim koncertom i pripremom zakuske za sve posetioce prostora Kvaka 22, pokazao spremnost za animaciju novih posetilaca, odlazeći im u susret i pozivajući na predstojeće koncerte, čiji je program pažljivo kreiran.

HYPERCUBE na Kolarcu: Koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon

muzikon dan klasike u kaficima 2
Dan klasike u kafićima: Foto: Facebook / Muzikon

Naredni, novogodišnji koncert, zakazan je za 24. decembar. Tada će sa Muzikonom nastupiti i istaknuti violinista Miloš Petrović, koji je ujedno i stalni koncertmajstor orkestra.

Promotivni kompleti karata sa 20% popusta za seriju koncerata, kao i ulaznice za pojedinačne koncerte mogu se i dalje kupiti na biletarnici Zadužbine Ilije M. Kolarca.
Informacije o orkestru, sezoni i pojedinačnim koncertima mogu se naći na sajtu muzikon.co.rs. Sve novine i buduće aktivnosti Muzikona možete pratiti na njihovoj Facebook strani.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde