Dekanu Akademije umetnosti Draganu Elčiću uručena Zlatna značka

0
106

Zlatnu značku dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. A, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Ovo renomirano priznanje se dodeljuje od 1976. godine.

dragan elčić zlatna značka
Zlatna zlačka za dekana Dragana Elčića, Foto: AUB

Dekanu Akademije umetnosti u Beogradu, profesoru Draganu Elčiću, uručeno je u Narodnom pozorištu u Beogradu priznanje Zlatna značka za 2018. godinu. A, za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti – za nesebičan, predan i dugotrajan rad.

Svečano zatvoren 11. Beldocs
dragan elčić zlatna značka
Dragan Elčić, Foto: AUB / R. Vladić

Redovni profesor Akademije umetnosti u Beogadu Dragan Elčić je režirao preko 300 dokumentarnih i kratkometražnih filmova; 78 različitih dokumentarnih emisija; dugometražni igrani film; dve TV drame; četiri TV filma; i sedam igranih TV serijala sa ukupno 106 epizoda različite dužine. Režirao je i preko 1.000 muzičko-zabavnih i spotrskih prenosa i drugih događaja… Iza njega je oko 1.400 potpisanih režija za 34 različite produkcije iz Jugoslavije, kasnije SCG, Srbije i sveta. Za celokupan dosadašnji rad osvojio je 67 nagrada, od toga 49 međunarodnih.

Akademija umetnosti u BeograduUROŠ JOVIČIĆ: Nije važno biti samo dobar glumac, već i dobar čovek

Elčić je član AFUN-a (Akademije filmske umetnosti i nauka); UFUS-a (Udruženja filmskih umetnika Srbije); i Foruma filmskih radnika Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde