Dejan Petrović i “Big bend” 13. januara u Reformatorskoj crkvi u Novom Sadu

0
160

Poznati trubač sa članovima svog orkestra pokazaće novosadskoj publici za Srpsku Novu godinu zbog čega su rado viđeni gosti i predstavnici Srbije na velikim svetskim manifestacijama.

Dejan Petrović i "Big bend" 13. januara u Reformatorskoj crkvi u Novom Sadu
Trubači za Doček 7528 u reformatorskoj crkvi

Poznat kao ambasador srpske trube, Dejan Petrović sa svojim “Big bendom” će za Doček 7528 biti u Novom Sadu. Doneće fuziju zvukova tracionalnih instrumenata, električne gitare i drugih, na prvi pogled, nespojivih instrumenata. Nastupiće u Reformatorskoj crkvi (ugao Šafarikove i Papa Pavla). Njegova svirka će novogodišnju euforiju dovesti do vrhunca i uz dobro poznati melos zagrejati novosadsku publiku.

Dejan Petrović i “Big bend” obradili staru rokenrol pesmu “Jelena”

Dejan potiče iz muzičke porodice, naslednik je čuvenog srpskog trubača, Miće Petrovića. Sa trubom se upoznao u ranom detinjstvu i nastavio porodičnu tradiciju kao četvrta generacija trubača.

Njegova virtuoznost izašla je i van domaćih okvira. Dejan Petrović je poznat širom sveta kao neko ko promoviše srpsku tradiciju na najlepši način. U prilog tome govori nagrada Prva truba sveta. Ali, i sve nagrade koje je osvojio na tradicionalnom Saboru trubača u Guči. Najmlađi je dobitnik “Majstorskog pisma”.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana
Dejan Petrović i "Big bend" 13. januara u Reformatorskoj crkvi u Novom Sadu
Dejan Petrović i “Big bend”, Foto: Live production

Iza sebe ima četiri diskografska izdanja. Sa “Big bendom” radi na interpretacijama internacionalnih numera, koje dobijaju novo ruho. Takođe, stvaraju i autorske kompozicije koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Kombinacijom tradicionalnih i modernih instrumenata i zvukova pružiće i u Novom Sadu za Srpsku Novu godinu nesvakidašnje uživanje svim prisutnima.

Prodaja ulaznica na prodajnim mestima Gigs Tix i online.

“Beogradski novogodišnji koncert”: “Bal pod maskama” 12. januara

Inače, Novi Sad treću godinu zaredom spaja dve Nove godine, dva računanja vremena, dva kalendara, dva pisma… i svet to u okviru Dočeka. Koncept koji je pokrenut u okviru priprema Novog Sada za godinu titule Evropske prestonice kulture i koji nastoji da opstane i nakon 2021, podiže kreativne kapacitete i na jedinstven način spaja muziku i vizuelnu umetnost.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde