Fondacija “Deca – carevi sveta” prikupila novac za kupovinu ultrazvučnog aparata

1
78

Održana prva donatorska večera i aukcija fondacije “Deca – carevi sveta”.

Fondacija "Deca – carevi sveta" prikupila novac za kupovinu ultrazvucnog aparata
Veliki ljudi na okupu: Fondacija “Deca – carevi sveta” prikupila novac za kupovinu ultrazvucnog aparata za odeljenje dečije onkologije u Nišu

Cilj prve akcije fondacije bio je prikupljanje sredstava za nabavku novog ultrazvučnog aparata za Dečiju onkologiju Kliničnog centra u Nišu. U tome su apsolutno uspeli! Više od 200 Nišlija učestvovalo je u prikupljanju sredstava kupovinom donatorske karte za večeru u iznosu od 10.000 dinara. U toku večere održana je i aukcija sportskih memorabilija najvećih svetskih asova. Među izloženim predmetima našli su se dresovi Nikole Jokića, odbojkašice Tijane Bošković, reketi i oprema Dominika Tima i Kristine Mladenović. Potpisani dres košarkaške reprezentacije Srbije, lično je predao reprezentativac Srbije Stefan Jović, koji je i sam bio učesnik u licitiranju kupivši dres Duška Tošića.

Novak Đoković i EXIT pozvali na akciju: Izgradimo vrtiće zajedno

Najprestižniji predmet aukcije bio je potpisani reket Novaka Đokovića. On je prodat po ceni od 500.000 dinara. Reket je kupio Klub privrednika Niša koji će, naredne godine na sledećeoj donatorskoj večeri fondacije pokloniti najboljem mladom niškom teniseru.
Putem donatorskih karti i aukcije fondacija “Deca – carevi sveta” je svojom prvoj humanitarnoj akciji uspela da prikupi više od tri miliona dinara. To će biti dovoljno za nabavku željenog aparata.

Iz fondacije su najavili da je ovo tek početak i da će u budućnosti nastaviti da kroz okupljanje uspešnih i uglednih Nišlija pomogne malim carevima sveta. Prema njihovim rečima, naredni poduhvat biće izgradnja skejt parka u Čairu.

PR / Foto: Promo

1 KOMENTAR

  1. E taj skejt park ce ih sve usreciti. Nek odma’ kupe jos tri reketa za tri skenera da se deci slikaju zglobovi i kolena…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde