“Dead Can Dance” u Sava centru 28. juna 2019.

0
85

“Dead Can Dance” su oduvek bili inspirisani ne samo muzikom naroda Evrope, već i njihovim svetovnim, religijskim i duhovnim običajima. Mnogi kažu – oni nisu bend, oni su fenomen!

Neprevaziđeni svetski ambijent, world music projekat, i grupa koja je uobličila muzički ukus generacija, “Dead Can Dance” nastupiće u Sava centru 28.juna 2019. godine.

"Dead Can Dance" u Sava centru 28. juna 2019.Posle mnogo godina iščekivanja, Brendan Peri i Lisa Džerard preneće publici u Beogradu deo svoje magije koju zajedno stvaraju skoro četiri decenije! Još kada su započeli svoj zajednički put u Melburnu 1981, naziralo se da će ovaj dvojac podići lestvice u muzičkom svetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa. Nikada nisu bili “samo” bend i nikada svoju muziku nisu ograničavali žanrovima ni pravilima. Eksperimentisali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe… pričali su neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije… šetali se po muzičkim žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu celinu.

Pesma „Opa cupa“ peva se diljem sveta

– Mi smo tu da se naštimujemo na frekvenciju Zemlje i na povezna tkiva sveta na koja reagujemo – jezik, boje, kostime, poeziju, literaturu, kuhinju, mirise… – objasnila je Lisa svojevremeno gde crpe inspiraciju.

Dok slušate njihovu muziku, vi vidite i osećate jedan potpuno drugačiji svet i bolje razumete onaj u kojem živite. “Dead Can Dance” ne stvaraju muziku, oni stvaraju magiju!

Skadinavski pop fenomen Marcus & Martinus predgrupa Džejsonu Derulu u Štark areni

Važan “sastojak” toj magiji daje glas izuzetne Lise Džerard. Ona je, nesumnjivo, jedan od najboljih svetskih vokala. Izdvajala se rasponom i senzibilitetom još na početku karijere. Dugogodišnjim radom na sebi i svojoj interpretaciji samo je potvrdila svoje kvalitete. U timu sa “namrgođenim” genijalcem kakav je Brendan Peri, i dalje uspeva da fascinira onim što stvara i načinom na koji to prenosi na publiku.

Brajan Feri 7. septembra u Štark Areni

Za 37 godina postojanja izdali su osam studijskih i tri live albuma. Imali su nekoliko uspešnih svetskih turneja. Komponovali su muziku za brojne filmove od kojih je verovatno najpoznatija njihova “uloga” u ostvarenju “Gladijator”.

Bilo je perioda kada su zbog fizičke razdvojenosti neminovno došli i prekidi u zajedničkom radu, kada su gradili uspešne solo karijere, ali na veliko zadovoljstvo fanova širom sveta, pokazali su da i dalje mogu da budu odličan tim kada su se 2011. ponovo spojili, stvorili album “Anastasis” i ponovo krenuli na turneju.

„Povratak u crno i belo“: Šou „Postmodern Jukebox“ u Štark areni 12. decembra

Šest godina nakon poslednjeg studijskog izdanja, Brendan Peri je najavio da rade na noviim pesmama. Organizatori beogradskog koncerta sada već najavljuju da će “Dead Can Dance” u Sava centru predstaviti svoj deveti studijski album “Dionysus”. A koji će biti objavljen u novembru.

Priča predstojećeg izdanja “Dionysus” uobličena je utiskom koji su na Brendana Perija ostavili festivali proleća i žetve. A, koji vode poreklo od Dionisovih svečanosti održavanih širom “starog kontinenta”. Ovaj album u prvi plan stavlja obrede i rituale Dionisovog kulta koji su uprkos viševekovnom potiskivanju od strane hrišćanstva i islama, opstali prvenstveno zahvaljujući ovim festivalima. U okviru turneje kojom promovišu “Dionysus”, “Dead Can Dance” doći će prvi put u Srbiju.

Džoni Štulić – novi audio snimci na kanalu YouTube

– Koncert u Sava centru 28. juna biće jedinstvena prilika da publika čuje uživo jednu od najvećih grupa i doživi muzičku katarzu koju samo “Dead Can Dance” mogu da izazovu svojim zvukom i vanvremenskom muzikom. Nemojte je propustiti! – poručuju organizatori “Charm Music Serbia”.

Ulaznice po ceni od 2.900 dinara u prodaji su od petka, 7. septembra, na prodajnim mestima Eventima kao i na njihovom sajtu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde