Izgubljena i nikad objavljena pesma “Ti misliš dobro bi bilo” u interpretaciji Davorina Popovića

0
355

Karijera legendarnog sarajevskog benda “Indexi” prekinuta je na najtužniji mogući način, smrću pevača Davorina Popovića, jednog od najprepoznatljivih vokala ex-Yu muzike.

davorin popović
Davorin Popović

Kao što to biva sa velikim bendovima poput ovog, njihova muzika i dalje traje, a brojne hitove nastale još u prošlom milenijumu jednako peva i publika koja tada nije bila ni rođena. A sada se pojavila izgubljena i nikad objavljena pesma “Ti misliš dobro bi bilo”. Naime, kompozitor te numere Ismet Nuno Arnautalić, koji je bio jedan osnivača “Indexa”, i svirao je ritam gitaru u sastavu do 1969. godine, obradovao je poklonike sarajevskih rokera ovom numerom objavivši je na društvenim mrežama.

Đule objavio fotku sa Čolom i Davorinom iz 1972.
indexi
“Indexi” šezdesetih godina prošlog veka

– Pregledavajući nedavno svoju muzičku arhivu, sa idejom da konačno skupim sve kompozicije koje sam komponovao na jednom mestu, naišao sam na nešto što sam, čini mi se, potpuno izbrisao iz svoje memorije… I, slušam pesmu, naviru sećanja… kroz maglu – navodi Arnautalić o numeri.

Dado Topić snimio spot za pesmu „Hladne su mi ruke“ Bate Kovača
boda kovačević i pimpek
Slobodan Bodo Kovačević i Davorin Popović

– Pesmu “Ti misliš dobro bi bilo” napisao sam davne 1982. godine i dao je Goranu Gerinu. Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman. Pesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Često se vrtila na radio programu. Kada ju je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju “Ti misliš dobro bi bilo” na već postojeću matricu, na kojoj se nepogrešivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića – kaže Nuno.

Zdravko Čolić dobitnik nagrade „Kemal Monteno“

On je doda da su mu u jednom trenu proletele sve ove godine kada je čuo Davorinovu verziju.
– Poželio sam da sedim sa Bodom i Davorinom, i da zajedno slušamo ovu pesmu. Ja mislim bilo bi dobro da podelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas seća na našeg Pjevača. Uživajte u sjajnoj Davorinovoj premijernoj izvedbi “Ti misliš dobro bi bilo”! Ovo sigurno do danas niste čuli – napisao je na Facebooku Arnautalić, koji je uradio i video ilustraciju.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde