Darko Rundek i “Ekipa” snimili “Tamni jorgovan”

0
291

Darko Rundek i “Ekipa” objavili su singl i spot “Tamni jorgovan”, novu verziju pesme “Tigidigi Regge” sa njegovog kultnog albuma “Ruke” iz 2001. godine.

Singl “Tamni jorgovan” se od prethodne verzije razlikuje po jednom bitnom stihu, kao i u strukturi i aranžmanu na kojima je Rundekom zajednički radio sa “Ekipom”, odnosno muzičarima okupljenim za aktuelnu turneju “Apocalypso Now”.

Belgrade Beer Fest: Darko Rundek oduševio 150.000 ljudi

Darko Rundek Tamni jorgovan omot– Kad smo tražili kojom pesmom da otvorimo slavljenički koncert “Apocalypso Now”, “Tamni jorgovan” se nametnuo svojom radosnom srdačnošću. Jer, ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla saradnja na tom projektu. Iako je jesen, pa bismo po analogiji očekivali pesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više verujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktuelnosti. Pa tako u jesen čeznemo za prolećem – objašnjava Rundek.

“Ekipu” čine bubnjar Silvio Bočić; perkusionista Miro Manojlović; basista Roko Crnić; trubač Igor Pavlica; i saksofonistkinja Ana Kovačić (kao i Isabel i Dušan Vranić-Duco, koji nisu učestvovali u ovom snimanju).

Darko Rundek: Postao sam deda – jednog delfina

Pesma za koju je muziku i stihove napisao Darko Rundek, nedavno je snimljena u studiju “DM” u Zagrebu. Snimatelj je bio Zvonimir Domazet, producent Mario Domazet, dok je mastering uradio Dragutin Smokrović. Izdavač singla i spota je Menart.

U spotu su korišćeni i delovi koje je režirao Vedran Perčić. Takođe i dokumentarne snimke Sande Hržić, kao i materijali sa koncerta koji je Rundek održao 15. juna na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10.000 posetilaca. Tim koncertom je i počela turneja “Apocalypso Now”, a povodom 20 godina od izlaska kultnog albuma “Apocalypso”. Na turneji su do sada Rundek i “Ekipa” svirali pred ukupno oko 120.000 posetilaca, na festivalima In music, Arsenal Fest, Beer Fest, Nišville, Šabački letnji festival…

TAMNI JORGOVAN

Novo proljeće je otpočelo s čudima
Kada sam se spustio u grad
I odmah se susreo sa ljudima
Koje nisam videl 300 godina

I iznenada nešto nas obuzima
Ko da nije nikada do sad
Razlila se toplina po grudima
Duša beznadna, a srce nema dna

I anđeli su raširili krila
I cure su se obukle za bal
I moja nikad nije ljepša bila
A na reveru TAMNI JORGOVAN

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde