Danica Krstić u spotu za pesmu “Svatovi” dočarala tradicionalnu srpsku svadbu

0
39

Pevačica anđeoskog glasa predstavila je novi singl.

Danica Krstić u spotu “Svatovi”, Foto: Duo Digital Media

Danica Krstić objavila je pesmu “Svatovi”, kao i spot kojim je dočarala tradicionalnu srpsku svadbu. U narodnoj nošnji, venčanici i sa folklornom grupom, pevačica je svojim glasom i spojem tradicionalne i moderene muzike dočarala priču o ljubavi, dok je vizuelno pokazala kako izgleda stara srpska svadba.

Muziku za “Svatove” napisao je Nikola Micevski, dok je tekst radio Miloš Žuća Smiljanić. Spot je sniman u Etno selu Slatkovac nadomak Aleksandrovca, a koji je na najbolji način upotpunio poruku koja nosi nova pesma Danice Krstić. Za kratko vreme video je izazvao oduševljenje publike i lavinu pozitivnih komentara na račun Daničinog pevanja, ali i čuvanja tradicije.

“Divanhana” i Danica Krstić objavili pesmu “Voće rodilo”

Mlada zvezda etno muzike u venčanici, ruku pod ruku sa zgodnim mladićem i folklornom grupom, svoj raskošni pevački talent tako je pretočila u pitku priču o zaljubljenom paru. U komentarima publika hvali spoj tradicionalne muzike i modernog zvuka.

– Pesma je malo modernija nego što je publika navikla od mene, ali smatram da smo balans uspeli da postignemo tekstom karakterističnim za etno muziku i spotom, kojim sam poželela da gledaoce podsetim kako je izgledala tradicionalna srpska svadba. Nije mi bilo teško da se posvetim istraživanjima, i da uz literaturu sa Muzičke akademije, gde studiram etnomuzikologiju, napravim malu rekonstrukciju srpske svadbe iz XVIII veka – rekla je Danica.

Nova evropska pesmarica: Kompozicija “Sama” u izvođenju Danice Krstić

Singlom “Svatovi” pevačica nastavlja svoj projekat “Balkan koncept”. Započela ga je ovog leta saradnjom sa grupom “Divanhana”, sa kojom je snimila i objavila singl “Voće rodilo”. Projekat okuplja najbolje muzičare, kompozitore i stvaraoce u domenu etno muzike sa prostora Balkana.

Pesma “Svatovi” nastala je u Skoplju, u studiju Nikole Micevskog, poznatog po saradnji sa Karolinom Gočevom, kao i po obradama tradicionalnih pesama.
Mlada pevačica ne krije da je ovo samo jedna od pesama, koja će se naći na njenom drugom albumu koji će biti objavljen do kraja 2020.

E. A. / Izvor: RTS

SVATOVI

Noć nebo zvezde prosulo
Kao bisere po mom prozoru
Ja budna čekam na tebe
I naše svatove da dođu u zoru

Na dar daću ti zlatnu odoru
Ili nevena za ljubomoru

Jedan je život, jedno srce
Jedno je nebo, jedno sunce
Jedna je ljubav, a to si ti
Anđele moj jedini

Dan mesec bledi umorno
Šalje poljupce zvezdi Danici
Ja čekam svoga dragana
Da me odvede u venčanici

Na dar daću ti zlatnu odoru
Ili nevena za ljubomoru

Jedan je život, jedno srce
Jedno je nebo, jedno sunce
Jedna je ljubav, a to si ti
Anđele moj jedini

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde