Dani stripa u Merkatoru na Novom Beogradu

0
169

Dani stripa, trodnevna berza stripa, praćena prodajnom izložbom i besplatnim programima strip radionice i crtanja za publiku, odvijaće se u Merkatoru, na Novom Beogradu, od petka, 25. do nedelje, 27. avgusta.

dani stripaNajveći domaći izdavači, među kojima i Veseli četvrtak, Darkwood, System comics, kao i neki specifičniji poput Makonda i Čudne knižare, doneće svoja najaktuelnija izdanja. Knjižara Alan Ford će doneti stripe, ali ima i iznenađenje. Prikazaće i velike uramljene i lakirane strip table Zagora i Marti Misterije, s nedavno održanog 1. Beogradskog festivala stripa – TRAS, koje će biti dostupne u okviru prodajne izložbe manifestacije Dani stripa.

Indonežanska pijaca na Beogradskoj tvrđavi na Kalemegdanu

dani stripaBesplatna strip radionica, koju vodi Vladimir Vesović, iz Škole stripa Đorđe Lobačev, biće u subotu, 26. avgusta, od 12 do 16 časova. Učešće na radionici je potpuno besplatno, a pribor je obezbeđen i nije potrebno prethodno prijavljivanje.

Beograd je dobio svoj Fenomen

Istog dana, od 16 do 20 časova, publika će posmatrati kako nastaje magija stripa. Ilustratori Siniša Banović i Borivoje Grbić crtaće omiljene strip junake i poklanjati radove.

Posle Beograda, Dani stripa će se održati i u Merkatoru u Novom Sadu, 2. i 3. septembra.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde