Dani Preobraženja 2019: U Kozjem Dolu “Balkanika”, Aca Lukas, “Galija”…

0
197
Dani Preobraženja 2019: U Kozjem Dolu "Balkanika", Aca Lukas, "Galija"...
Program manifestacije u Kozjem Dolu

I ove godine je koncept manifestacije takav da ima za svakog po nešto.

U Kozjem Dolu kod Trgovišta od 17. do 19. avgusta biće održani 10. Dani Preobraženja. Nastupiće brojni muzičari, a kao krunu manifestacije organizatori najavljuju koncert grupe “Balkanika” i Ace Lukasa.

Predsednica organizacionog odbora manifestacije Miljana Stojanović Zlatković ističe da program svake godine prati oko 10.000 ljudi i da posetioci ne dolaze samo sa juga Srbije, već i iz Makedonije i Bugarske. Kako je rekla, razni muzički žanrovi, duhovnost i tradicija čine ovu manifestaciju zanimljivom.

Dani šljive 2019: U Blacu Joksimović, “Balkanika”, trubači, Islamović

Prvog dana manifestacije, 17. avgusta nastupiće trubači, Miki Mećava, Nemanja Anđelković, Jellena, kao i “Terapija bend” i “Ministarke”. Drugog dana, posle prazničnog bdenja biće upriličen moto-skup, a nastupiće rok bend iz Vranja. Veče će zatvoriti koncert niškog sastava “Galija” i žurka sa DJ-em Selecta. Poslednji dan manifestacije, 19. avgust, rezervisan je za tradicionalni sabor i nastupe kulturno-umetničkih društava iz Trgovišta, Kumanova, Bosilegrada i Karavukova. Na kraju večeri koncert će održati grupa “Balkanika” i Aca Lukas.

E. A. / Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde