Dani komedije 2018: Bogat i zanimljiv prateći program

0
217

47. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije, “Dani komedije”, održaće se od 20. do 27. marta u Jagodini.

dani komedije jagodinaPored takmičarskog dela, u kome će se za nagrade nadmetati sedam predstava, organizatori su se pobrinuli da i prateći program bude bogat i zanimljiv. Prateći program je počeo 13. marta stendap komedijom Andrije Miloševića “Zlatni lančić od bižuterije”, dva dana kasnije Gradsko pozorište Jagodina izvelo je predstavu Žorža Fejdoa “Idemo u lov” u režiji Lilijane Ivanović.

47. Dani komedije u Jagodini: Komične tragedije našeg vremena
djuza izložba dani komedije prateći program
Izložba fotografija posvećena Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, Foto: N1

U ponedeljak, 19. marta (20h) će u Kulturnom centru Jagodina “Teatar 91” iz Aleksinca izvesti predstavu Rej Kuna “Uhvaćen u mrežu”, u režiji Branislava Nedića. A u utorak, 20. mart u 19h u Galeriji Kulturnog centra biće otvorenje izložbe “Vlastimir Đuza Stojiljković”. Poznati glumac, kao što je poznato, preminuo je 2015. godine. Autor ove izložbe je kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Biljana Ostojić.

Zlatni ćuran: Nagrada za životno delo Predragu Ejdusu
monografija o Mileni Dravić prateći program Dani komedije
Monografija Milena Dravić, Foto: Vice

U sreda, 21. marta u 10h u Kulturnom centru Jagodina biće izvedena predstava Vladimira Andrića “Pustorov. Nju je režirao Bojan Miloradović, u izvođenju Velikog teatra Jagodina. Istog dana, u 18h u Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” biće portret doajena jugoslovenskog glumišta Predaga Ejdusa, ovogodišnjeg dobitnika “Zlatnog ćurana” za životno delo.

Milena Dravić jubilarni laureat glumačkog priznanja za životno delo „Dobričin prsten“
dani komedije prateći program - predstava kokana mladenovića julije cezar saša torlaković
Predstava “Julije Cezar” u režiji Kokana Mladenovića u kojoj igra Saša Torlaković, Foto: Promo

U okviru pratećeg programa u četvrtak, 22. marta u 10h biće izvedena predstava “Čini” Borisa Aprliova, u režiji Lilijane Ivanović. U Kulturnom centru Jagodina izvešće je glumci Gradskog pozorišta Jagodina. Takođe u četvrtak, u 18h predviđeno je u Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” portret Milene Dravić. Proslavljena srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica je nedavno dobila “Dobričin prsten”. Ona je ranije primila i “Zlatnog ćurana” za životno delo, tačnije na 41. festivalu “Dani komedije” 2012. Ovom prilikom biće i projekcija dokumentarnog filma “Mali film o velikoj Mileni” autora i reditelja Miloša Radovića. Ujedno biće i promocija “Monografija Milena Dravić”. Na njoj će govoriti Tatjana Nježić, autorka monografije i Aleksandra Milosavljević, pozorišni kritičar.

Ovacije na premijeri: Nušićeva „Ožalošćena porodica“ u Narodnom pozorištu
Predrag Ejdus Foto Printskrin YouTube Naša televizija
Predrag Ejdus Foto, ovogodišnji dobitnik “Zlatnog ćurana” za životno delo, Foto: Printskrin / YouTube Naša televizija

Koncert Trio Del Arte biće u nedelju, 25. marta u Foajeu Kulturnog centra Jagodina u 18.30h u okviru “Veče filmske i pozorišne muzike”. U ponedeljak, 26. marta u Gimnaziji “Svetozar Marković” (18h) je portret dramskog umetnika Saše Torlakovića. O glumcu će govoriti reditelj Kokan Mladenović.
Van zvanične konkurencije je i predstava “Šampioni” Ivana Velisavljevića, u režiji Marka Misirače. Nju u čast nagrađenih na festivalu, 27. marta izvode “Party plan” i pozorište “Carte Blanche” Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde