Dani karanfila 2019: Završnica uz koncert “Nevernih beba”

0
89

U okviru Vranjskog kulturnog leta i ove godine održaće se kulturno-turistička manifestacija Dani karanfila.

Dani karanfila 2019: Završnica uz koncert "Nevernih beba"

Dani karanfila su najstarija manifestacija u vranjskom kraju, koja se organizuje od 1963. godine. Simbolika karanfila ukazuje na ljubav, prijateljstvo i plodnost. Tako su Dani karanfila dani nesebične ljubavi i iskrenog prijateljstva, kao i promocija ženske lepote Juga. Ovog leta će biti održani u Vranjskoj Banji od 15. do 18. avgusta. Pored centralnog događaja, izbora za najlepšu devojku koja će poneti titulu “Karanfil devojče”, organizatori su najavili i koncert grupe “Neverne bebe”.

15. Dani Vranja: Lepa Brena, Mirjana Bobić Mojsilović, “Samsijada”…
Dani karanfila 2019: Završnica uz koncert "Nevernih beba"
“Neverne bebe”, Foto: Facebook / Nevernee bebe

Prvog dana manifestacije, u četvrtak, 15. avgusta, na centralnoj bini na platou ispred restorana “Kičer” od 19hi biće održano “Veče dečjeg folklora”. Dan kasnije, u petak, 16. avgusta, program počinje u 8h tradicionalnom Budilicom – nastupom trubača na vidikovcu kod spomenika. Istog dana, od 16h predviđeno je takmičenje u spremanju tradicionalnih srpskih jela, lovačkih i ribolovačkih specijaliteta. Dečji maskenbal će se održati od 18h, a od 20h predviđeno je “Koštanino veče sevdaha i meraka”. Predstavljanje devojaka, kandidatkinja za izbor “Karanfil devojče” počeće u 20,45h, a nakon toga biće održan Međunarodni festival folklora.

“Neverne bebe” snimile “Suze sa zvezda padaju”, poslednju pesmu koju je napisao Neša Leptir

U subotu, 17. avgusta, program se nastavlja šahovskim turnirom, koji počinje u 10hi. Centralni događaj ove manifestacije, Izbor za mis predviđen je istog dana u 20h, a nakon toga sledi nastup Edite Aradinović. Manifestacija Dani karanfila završava se u nedelju, 18. avgusta, koncertom grupe “Neverne bebe”.

Dani karanfila 2019: Završnica uz koncert "Nevernih beba"

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde